Bystronic med enkel rørbearbeidning

Med ByTube 130 lanserer Bystronic et helt nytt laserskjæringssystem. Systemet gjør det mulig for produksjonsbedrifer å komme raskt og smidig i gang med rørbearbeiding – et forretningsområde med gode fremtidsutsikter.

Allsidig skjæreteknologi: ByTube 130 med lasereffekt opp til 3 kilowatt.
Allsidig skjæreteknologi: ByTube 130 med lasereffekt opp til 3 kilowatt.
Publisert Oppdatert

Til dags dato har mange metallverksteder og produsenter av originalutstyr vært begrenset til flat platebearbeiding. På denne måten har de mistet salgsmuligheter. Med det nye laserskjæringssystemet ByTube 130 kan disse selskapene nå åpne opp nye kundegrupper. Bearbeidede rør har nemlig mange bruksområder og etterspørres av selskaper i bil- og byggebransjen, så vel som møbelprodusenter og maskin- og apparatprodusenter. Det er viktig å utnytte dette markedspotensialet.

Høy produktivitet med raske laste- og lossesykluser.
Høy produktivitet med raske laste- og lossesykluser.

Dekker de fleste behov

ByTube 130 er, ifølge produsenten, den optimale løsningen for tynnplateverksteder som ønsker å utvide sortimentet. Det automatiserte systemet reduserer manuelle inngrep til et minimum og gjør det veldig enkelt å starte rørbearbeiding. Samtidig dekker maskinen de fleste behov. Siden 85 prosent av markedspotensialet ligger i området små rør, er ByTube 130 tilpasset spesielt for bearbeiding av rør med en diameter på 10 til 130 millimeter. Maskinen har en lastekapasitet på opptil 17 kilo per meter. Med 2D-skjærehodet kan 90 prosent av alle kundeforespørsler oppfylles, da vertikal skjæring utgjør den største markedsandelen.

Fiberlaser står for hurtighet og fleksibilitet

Med et bredt bearbeidingsområde får kundene den fleksibiliteten som trengs for alle forskjellige typer oppdrag. I tillegg har ByTube 130 kapasitet til å erstatte dyre bearbeidingstrinn som ellers vil medføre økte kostnader. Flere og flere produksjonsbedrifter oppdager laserskjæring som et alternativ til de separate sage- og boreprosessene. Fiberlaser gjør begge deler og betydelig raskere. Takket være de rene skjærkantene er det heller ikke behov for grading. Dette reduserer ikke bare personalkostnadene, men den økte produksjonshastigheten gir også en lavere kostnad per detalj, noe som er et stort pluss i konkurransen om den beste prisen.

Fiberlaseraggregatet fra ByTube 130 har utmerket energieffektivitet og er tilgjengelig med 2 eller 3 kilowatt effekt. Fiberlaserteknologi, som allerede er etablert ved skjæring av flate metallplater, begynner nå også å brukes til tynne og tykkere materialtykkelser i rørbearbeiding. Et annet argument for fiberlaser er den konstante enhetlige skjærekvaliteten. Og i motsetning til en CO2-laser, har den takket være bølgelengden ingen problemer med svært reflekterende ikke-jernholdige metaller som kobber og messing.

For kundene betyr dette tre viktige fordeler: Stort materialutvalg, effektivitet og skjærepresisjon. Dem som bearbeider helt forskjellige materialer, opprettholder en stram tidsplan og leverer høy kvalitet, er et skritt foran i jakten på oppdrag.

Programvaren gjør nybegynner til proff

Visualiser detaljer og modeller, lag skjæreplaner, overvåk produksjonsprosesser: I dag er kraftig programvare en nødvendig forutsetning for effektiv metallproduksjon. I det nye brukergrensesnittet ByVision Tube har Bystronic kombinert alle laserskjeremulighetene for rør på en og samme berøringsskjerm. Nybegynnere trenger ikke lang erfaring for å starte produksjonen i ByTube 130. Installasjonen for skjæring fungerer raskt og grensesnittet er lett å forstå.

ByVision Tube er basert på den velprøvde Bystronic-programvaren ByVision, som brukes til alle andre Bystronic skjære- og bøyesystemer. På denne måten finner eksisterende kunder også seg raskt til rette. Den intuitive programvaren hjelper nye brukere til å importere og å lage skjæreplaner, noe som gjør fremdriften av skjæreprosessen på ByTube 130 ekstremt praktisk. Enten små serier eller store oppdrag - takket være ByVision Tube kan kundene raskt og effektivt gå fra arbeidsstart til levering av ferdige detaljer.

Kompakt lagringsområde og individuell konfigurasjon.
Kompakt lagringsområde og individuell konfigurasjon.

Innovative tilvalg

For å sikre brukervennlighet og ikke forvirre nybegynneren med unødvendige funksjoner, har utviklerne bevisst designet et enkelt grunnleggende utstyr for ByTube 130. Brukerkomfort og produksjonskvalitet kan konfigureres individuelt ved bruk av tilvalg. Den automatiske identifikasjonen av sveiseskjøtene betyr at det ikke er nødvendig med manuell justering av råemnet. Ved hjelp av laserskanning oppdager og kompenserer funksjonen uavhengig av geometriske avvik på rør og garanterer dermed presisjon i skjæreprosessen, uavhengig av kvaliteten på råemnet.

Som den eneste leverandøren i verden leverer Bystronic laserskjæringssystem ByTube 130 "speilvendt" konfigurasjon etter ønske. Dette lar kunden velge den optimale utformingen for sin individuelle produksjonsflyt. “Speilingen” kan virke enkelt, men det gir viktige fordeler, blant annet fordi laste- og lossearealene ikke lenger er i veien for noe. Dette reduserer ikke bare logistikkarbeidet, men sparer også plass og energi. I tillegg øker raskere gjennomstrømningstider produktiviteten betydelig.

Brukervennligheten, det store bruksområdet og de smarte tilvalgene snakker sitt tydelige språk - Bystronic forstår kundenes behov. Den nye ByTube 130 kombinerer intelligent maskindesign og ledende skjæreteknologi.

For mer informasjon se: www.itec.as og www.bystronic.se