Chiron Group med flere verdensnyheter på EMO

Maskineringssentre fra Chiron, Stama og Scherer, nye automatiseringsløsninger og en utvidet programvare ble presentert på EMO i Hannover i september.

Autonom bearbeiding av komplekse arbeidsstykker - på EMO kombinerer Chiron den nye FZ 16 S femaksen med VariocellPallet pall.
Autonom bearbeiding av komplekse arbeidsstykker - på EMO kombinerer Chiron den nye FZ 16 S femaksen med VariocellPallet pall.
Publisert Oppdatert

På EMO kombinerte Chiron den nye FZ 16 S femaksen med VariocellPallet palleautomatisering for første gang. Den nye automatiseringsløsningen er rettet mot å maskinere små batchstørrelser og komplekse arbeidsstykker autonomt. Videre ble den nye DZ 16 W femaksen presentert live på messen.

Verdenspremiere for DZ 25 P

Chiron DZ 25 P fikk sin verdenspremiere på EMO, designet for produktiv maskinering av store komponenter i bilindustrien og luftfarten. Med 25-serien oppnår Chiron en kombinasjon av produktivitet, presisjon og fleksibilitet som aldri har blitt sett i denne klassen før. Med en spindelavstand på 800 millimeter er DZ 25 P forhåndsdestinert for dobbeltspindelbearbeiding av strukturelle komponenter i aluminium. Maskinen betjenes og lastes på separate sider, noe som gir ideell tilgang til arbeidsområdet og en god innsikt i prosessen. Maskinen krever bare en liten mengde gulvplass takket være den kompakte designen.

Stama MT - trendsettende

Enten fra stang eller chuck, Stama setter stadig nye milepæler i komplett maskinering med MT 7 og MT 8-systemenes frese- og dreiemaskiner som tilbyr innovative maskineringsløsninger. Siden september 2018 har Stama tilbudt nye maskineringssentre for 6-sides fresing og dreiing i ett oppsett i form av MT 733-serien, spesielt for komplekse komponenter og materialer som er vanskelige å maskinere.

MT 733 one plus: Komplett maskinering av komplekse komponenter og materialer som er vanskelig å skjære.
MT 733 one plus: Komplett maskinering av komplekse komponenter og materialer som er vanskelig å skjære.

MT 733 one plus med verdenspremiere

Som alle modeller av MT 733-serien har den en portaldesign: dette gjør at maskineringsprosessen kan få en betydelig mengde stabilitet på et termisk, mekanisk og statisk nivå. Galaxie-drivsystemet i B-aksen styrker denne effekten med sin ekstreme effekttetthet, stivhet og posisjonspresisjon. Det endelige resultatet er, ifølge maskinprodusenten, svært dynamisk og meget presis frese-, dreie- og boreoperasjoner, samtidig 5-akset maskinering og integrert automatisering. Dette er, ifølge Stama, de beste betingelsene for en vellykket "første del riktig" -strategi. MT 838 TWIN, presentert av Stama, er et HSK-A100 frese- og dreiebearbeidingssenter som er unikt når det gjelder dobbel spindel frese og dreiing av chuckkomponenter med en spindelavstand på 600 mm.

Vertikal dreiing for kundens behov

Svært produktiv dreiing i sentrum igjen hos Scherer. Selskapet demonstrerer sin ekspertise med VDZ 320 multifunksjonell vertikale dreiemaskineringssenter. Serien kan tilpasses nøyaktig etter kundens krav takket være en rekke utstyrsmuligheter og varianter. Alternativene inkluderer en ekstra fresespindel og spesielle moduler for kuledreiing, fresing av kulelagerspor og tannhjulsfresing. En ekstra Y-akse i hovedspindelen sikrer høy produktivitet under kompleks maskinering.

CMS med retrofit

Automatisering er også kjernen i ettermonteringsspesialisten CMSs arbeid. På EMO viste selskapet hvordan et utdatert maskineringssenter kan forbedres med en moderne automatiseringsløsning og hvordan dette kan forbedre produktiviteten betydelig. Automatisering får økt betydning på tvers av forskjellige bransjer. Derfor er ettermontering en attraktiv og kostnadseffektiv måte for mange kunder å forbli fremtidsrettet.

Med det modulære programmet SmartLine leverer Chiron Group digitale systemer som kontrollerer og optimaliserer produksjonsprosessene, øker produktiviteten og tilgjengeligheten til maskinene.
Med det modulære programmet SmartLine leverer Chiron Group digitale systemer som kontrollerer og optimaliserer produksjonsprosessene, øker produktiviteten og tilgjengeligheten til maskinene.

SmartLine programvareportefølje utvidet

I år utvider Chiron Group sitt SmartLine-program med ConditionLine og ProtectLine. Programvaremodulene kan implementeres individuelt eller sammen. De støtter brukeren i å utnytte maskineringssentres muligheter enda bedre. ConditionLine muliggjør presis planlegging av vedlikeholdsarbeid og reparasjoner. Programvaren er pålitelig når det gjelder å oppdage unormal driftsatferd og slitasje på en riktig måte. ProtectLine har en forebyggende funksjon i å beskytte fysiske maskineringssentre mot kollisjoner med hjelp fra en digital tvilling. Det virtuelle maskineringssenteret kjører alltid foran det virkelige og slår det av i god tid hvis det er noen kollisjonsrisiko.

For mer informasjon se: www.chiron.de