Nystartet verktøyleverandør:

CNC-Tools med personlig kundeservice

CNC-Tools er et nyoppstartet selskap innen bransjen sponfraskillende metallbearbeiding. Initiativtagere er Rolf Olsen og John Erik Stenberg, begge med lang erfaring innen bransjen. De ønsker økt konkurranse og personlig kundeservice.

ZCC Cutting Tools har et bredt produktspekter innen sponfraskillende verktøy.
ZCC Cutting Tools har et bredt produktspekter innen sponfraskillende verktøy.
Publisert

- Vi har 40 års erfaring innen CNC maskinering, som operatører, programmerere, uttaler Rolf Olsen.

Rolf har de siste 12 årene jobbet i Sandvik Coromant, to år som teknisk selger og siste ti år som leder for Coromant Norge. John Erik kommer fra Sandvik Coromant som Teknisk selger.

Starter i vest og i øst

CNC-Tools har en filosofi å ikke bli et selskap med tunge administrative kostnader. Dette for å kunne tilby markedet konkurransedyktige priser. Selskapet har i dag noen veletablerte leverandører med på laget. I tillegg så jobbes det kontinuerlig mot nye. CNC-Tools har valgt å starte sin virksomhet i Vestlandet og Østlandet.

- Målet er å ekspandere til andre geografiske områder innen kort tid. Bedrifter utenfor nevnte områder er selvfølgelig hjertelig velkommen til å ta kontakt, inviterer Olsen.

Gir økt konkurranse

Hvorfor starter dere opp et nytt selskap, er det ikke mange nok fra før?

- Gjennom mange års erfaring, så ser vi en endring i kjøpemønsteret i industrien. Vi har alle lagt bak oss tre-fire tøffe år som følge av lave oljepriser og liten etterspørsel. Det har vært bortimot tørke på nye investeringer og man har måttet sette tæring etter næring. Nå da vi ser en mer positiv utvikling og optimisme i markedet, synes vi at tidspunktet for nyetablering er riktig, svarer Olsen og fortsetter:

- Vi er selv en konsekvens av nedgangstider, vi ønsker ikke at andre skal oppleve det. CNC-Tools vil derfor tilby markedet en ny aktør. En slik etablering vil kunder dra fordel av med tanke på økt konkurranse i markedet. Vi vet at Norge er et høykostland og at det er viktig at vi som leverandører kan bidra til å beholde jobbene her i Norge. Dette vil vi være med på gjennom å tilby produkter til konkurransedyktige priser.

Hahnreiter er tysk produsent av gjengetapper 
og gjengetolker.
Hahnreiter er tysk produsent av gjengetapper og gjengetolker.

På «gamlemåten»

- CNC-Tools har som sitt mål å være en aktør som leverer kvalitet i alle ledd, som service, lokal oppfølging, kvalitet på verktøy og rask levering. Vi ser også at utvikling går i retning mer og mer digitalisering. Dette medfører i mange tilfeller at kunder ikke får teknisk bistand ”face to face”. Vi mener at digitalisering er kommet for å bli, men at personlig fremmøte er av uvurderlig betydning også i fremtiden. Vi vil derfor jobbe på den ”gamle” tradisjonelle måten og bygge relasjoner på den måten, svarer Rolf Olsen.

Solide leverandører

Hvilke typer av produkter satser dere på?

- ZCC Cutting tools er vår leverandør innen, dreiing, fresing og boring. ZCC ble etablert i Kina 1953 og er etablert i over 70 land. ZCC ble startet i Düsseldorf (Tyskland) i 2003. Her er det etablert administrasjon, teknikere og varelager for distribusjon i Europa. ZCC er ellers tilstede i land som Frankrike, Italia, England, Spania, Sveits og er leverandører innen olje-, fly- og bilindustrien, forteller Olsen og legger til:

- Hahnreiter er vår leverandør innen gjengetapper, gjengetolker. Selskapet er fra Tyskland og har tradisjoner gjennom 150 år. Eppinger er leverandør når det kommer til utrustning av faste og drevne verktøyholdere. Vi kan her levere komplette løsninger for enhver maskin, med høy kvalitet og konkurransedyktige priser. Vi ser frem til å presentere disse kvalitetsproduktene til det norske markedet.

Eppinger er kjent for avansert festeteknologi.
Eppinger er kjent for avansert festeteknologi.

For mer informasjon se: www.cnc-tools.no