Contura Steel velger Salvagnini helautomatisk kantpresse

Valg av Salvagnini B3ATA gir større fleksibilitet og høyere effektivitet for Contura Steel AB. Selskapet opplever økning i antall spesialbestillinger og stykkproduksjon og B3ATA løser utfordringene med blant annet rask omstillingstid.

Publisert

Contura Steel AB, med røtter fra 1735 og som før var eid av Ifö-Sanitär AB, er siden september 2015 et fristående selskap som utvikler, produserer og selger egne produkter i rustfritt stål for kjøkken, vaskerom og utekjøkken. Hovedproduker er oppvaskbenker, vaskebenker og utekjøkken som før ble solgt under varemerket Ifö men som nå selges under varemerkene Contura og Olofström.

Lite firma, men stort nok

Contura Steel har det meste av produksjonen i egen regi og er stolte over å kunne tilby svenskproduserte rustfrie produkter. Fabrikken og hovedkontoret ligger i Mörrum, Blekinge og familieforetaket er lite nok til å kunne tilby alle kunder personlig kundeservice med stor fleksibilitet så man kan ivareta alle varierende ønsker, og samtidig stort nok til å kunne håndtere de aller største kundenes store volumer og spesielle krav.

Rask omstilling

Prinsippet med B3ATA kommer fra Salvagninis panelknekkemaskin for å unngå dyr omstillingstid, som idag er kantpressens store dilemma i og med at mer og mer av produksjonen er kundestyrt stykkproduksjon.

- For vår del har vi utviklet et eget tegneprogram der kunden selv kan designe sin oppvaskbenk på nettet og direkte sende inn sin bestilling til oss, sier Patrik Jarlhage fra Contura Steel, og fortsetter:

- Hver oppvaskbenk blir da kundeunik og i tidens ånd blir de måltilpassete spesialoppvaskbenkene stadig en større del av vår produksjon. Kortere omstillingstider i knekkingen blir da en av nøklene for raskt og effektivt kunne møte våre kunders varierende ønskemål. Her utnytter vi virkelig B3ATA til fulle med sin hurtige omstillingstid.

Ferdig utrustet

B3ATA er komplett utrustet med verktøy og behøver ikke kompletteres med flere kantpresseverktøy, dette takket være ATA, der maskinen stiller seg om på kun få sekunder på både øvre og nedre verktøy. I og med at alle verktøy sitter oppe så behøves intet ekstra verktøyskap, og dette sparer både plass og penger da det ikke må kompletteres med ekstra kantpresseverktøy som ofte er en stor ekstrakostnad ved innkjøp av en tradisjonell kantpresse.

For mer informasjon se: www.conturasteel.se og www.salvagnini.se