Etter 27 år i Maskinregisteret – en høvding takker av

Etter 27 år i Maskinregisteret går MR’s “høvding” av. Leif Eriksen pensjonerer seg med virkning fra nyttår. Mange har gode minner med Leif, og høvdingen selv syns det har vært 27 givende år i en bransje med mange hyggelige folk.

Leif Eriksen sluttet i Maskinregisteret ved nyttår, etter 27 år i Maskinregisteret. Leif blir likevel å se under MR-Open i 2014.
Leif Eriksen sluttet i Maskinregisteret ved nyttår, etter 27 år i Maskinregisteret. Leif blir likevel å se under MR-Open i 2014.
Publisert Oppdatert

- Jeg har alltid hatt interesse for industri, for jeg vokste opp i en familie der oldefar var gullsmed, farfar var smed og min far var verksmester i Fredrikstad smie og sveiseverksted. Det har blitt mye leking i smia, erindrer Leif.

Selv ble han reklamemann, og da muligheten for å begynne i Maskinregisteret for 27 år siden bød seg fant han seg fort til rette.

- Har latt meg fascinere av maskiner og det har vært spennende å følge den rivende utviklingen innen eksempelvis verktøymaskiner. Fra helmekaniske manuelle maskiner til IT-baserte robotiserte linjer som kjører ubemannet. Legeringer blir bedre, kvaliteten øker og det stopper ikke opp, menneskene fortsetter å utvikle ny teknologi. Vi har så vidt begynt på web-alderen, og med dagens teknologi der du kan gjøre veldig mye med en liten dings i lommen kan bare fantasien sette grenser for hva som vil komme. Så Maskinregisteret vil alltid ha nok å skrive om, humrer Leif'e n.

Etterpå - hva da?

Pensjonisttilværelsen blir ikke kjedelig, det forsikrer Leif.

- Kona og jeg drar umiddelbart ut på et spennende cruise, flyr til Chile med Thor Heyerdahl, båter til Påskeøya, Bouvetøya, New Zealand og lander i Sydney i Australia. Men, jeg fortsetter å være en aktiv mann også etter reisen. Trening tre ganger i uken, synger i kor hver torsdag og så skal jeg jo arrangere golfturneringen MR-Open til sommeren, og det gleder jeg meg til, sier Leif, og legger til:

- Jeg vil gjerne få takke alle de hyggelige forretningsvennene som jeg har hatt mange interessante og morsomme stunder sammen med, enten på besøk i bedrift, på fabrikkbesøk eller på messer. Det er virkelig mye positivt å se tilbake på, avrunder Leif Eriksen.

På vegne av kollegaer i Maskinregisteret og HM Fagmedia AS vil vi takke deg Leif for solide faglige råd, din inkluderende personlighet og positive innstilling. Vi ønsker deg alle en lysende god pensjonstilværelse!

Leif på 1990-tallet: Leif Eriksen i kjent stil på tur i Tyskland. Leif har for lengst sluttet å røyke, men en øl nytes fremdeles i godt lag.
Leif på 1990-tallet: Leif Eriksen i kjent stil på tur i Tyskland. Leif har for lengst sluttet å røyke, men en øl nytes fremdeles i godt lag.