EuroBLECH 2018: Stort potensial for digitalisering i tynnplateindustrien

Nye digitale løsninger er viktig for små og mellomstore bedrifter. Dette og mye annet nytt innen tynnplatebearbeiding blir å finne på årets største og viktigste bransjemøteplass: EuroBLECH i Hannover 23. til 26. oktober.

Publisert

Årets messe er den 25. i rekken der mer enn 1500 utstillere fra 39 land stiller ut. Hovedfokus vil ligge på digitalisering og «Industri 4.0». Online forhåndsvisning av messen gir en oversikt over nye produkter og teknologisk innovasjon som presenteres på messen i oktober.

EuroBLECH utstillerprofil

Messen, som er verdens største i sitt slag, dekker hele verdikjeden innen tynnplateindustrien; metallplater, halv- og helfabrikata, vareflyt, separering, forming, fleksibelt tynnplatearbeid, sammenføying, sveising, overflatebehandling, fremstilling av hybride strukturer, verktøy, additiv produksjon, kvalitetskontroll, programvaresystemer samt forskning og utvikling.

EuroBLECH tiltrekker seg tynnplatespesialister fra alle ledelsesnivåer i små og mellomstore selskaper så vel som store konsern. Besøkerne er både konstruktører, produksjonsledere, kvalitetsansvarlige, innkjøpere, produsenter, tekniske direktører og eksperter fra industriforeninger og fagfolk innen forskning og utvikling.

Fremtidsvisjon en virkelighet

De 1500 utstillerne, som kommer fra 39 land, dekker et netto standareal på mer enn 89.000 kvadratmeter, rundt to prosent økning fra forrige messe i 2016. De største utstillerlandene er Tyskland, Italia, Kina, Tyrkia, Nederland, Spania, Sveits, Danmark og USA.

Årets 25. utgave av EuroBLECH har hovedfokus på digitalisering, Big data og Industri 4.0. Spesielt viktig er det for små og mellomstore bedrifter å følge med på alt som er nytt. Nye forretningsmuligheter byr seg og man kan finne løsninger og teknologier som kan øke produktiviteten og redusere kostnader.

- Mens en app for vedlikeholdskontroll av maskiner, eller interaktivitet mellom maskiner og roboter gjennom hele produksjonsprosessen, for få år siden kun var en fremtidsvisjon, ser vi at dette er en realitet i dag innenfor tynnplateindustrien. Nå har også små og mellomstore bedrifter oppdaget potensialet og et besøk på EuroBLECH vil ytterligere forsterke denne erkjennelsen, uttaler Evelyn Warwick, direktør for EuroBLECH på vegne av arrangøren Mack Brooks Exhibitions.

For mer informasjon om åpningstider, utstillerloversikt, artikler om tynnplateindustrien mv. se: www.euroblech.com