Formfresing er produktivt og økonomisk

Dormer Pramets familie med økonomiske freseverktøy har blitt forbedret med flere nye produktområder for mellomfin- og finbearbeiding innen formverktøyproduksjon.

Publisert

Lanseringen omfatter et utvalg av dobbeltsidige skjær, CNHX05, med opptil fire skjæregger. De patenterte wiper-eggene danner, ifølge produsenten, overlegen overflatefinhet, noe som reduserer bearbeidingstiden ved både hjørnefresing og planfresing.

Øker produktiviteten

Til dette tillegges en rekke SCN05C-freser for produktiv kopifresing av stål, herdet stål og støpejern. Dette sortimentet er tilgjengelig i diameter fra 12 mm-20 mm, og har tettere avstand mellom tennene. Dette betyr flere tenner, noe som i sin tur øker produktiviteten med minst 20 prosent i forhold til standardfreser.

«Overleger overflatefinish»

Verktøyet er designet for formfresing, profilfresing, dykk- og planfresing. Det er optimalisert for behandling av dype kaviteter, spesielt myk gange i hjørner og lommer, noe som gir reduserte vibrasjoner.

Dormer Pramet lanserer også dobbeltsidige vendeskjær med seks skjæregger, WNHX04. Disse har også unike patenterte wiper-egger som, ifølge produsenten, skaper overlegen overflatefinish på alle freste flater, noe som reduserer verktøyets inngrepstid.

Ovennevnte skjær passer perfekt til den nye serien av økonomiske og produktive kopifreser. SWN04C-fresen, som er tilgjengelig i diameter på 20-35 mm, tilbyr en rekke alternativer med differensialdeling for bedre overflatefinish som støtter skjæret med seks skjæregger.

Utformingen gjør det enkelt for maskinering med lange overheng og kan anvendes som formfresing, profilfresing, dykk- og planfresing, med en skjæredybde på opptil 2 mm.

Redusert bearbeidingstid

Som SCN05C-skjærene egner SWN04C-sortimentet seg for både middels fin og finbearbeiding i fremstilling av formverktøy i stål, herdet stål og støpejern.

Nylig ble WNHX-skjæret testet med WM-geometri og den nye sorten M4310, for bearbeiding i verktøystål med en skjæredybde på 0,50 mm. Med en skjærehastighet på 196m/min, og matehastighet på 3.600mm/min, ble bearbeidingstiden redusert med 45 prosent sammenlignet med en konkurrents motstykke.

For mer informasjon besøk: www.dormerpramet.com