Går for ny DMG MORI: Simplicity rustet for veksten

Når gamle maskiner skal byttes ut er det helt naturlig at man velger det man er fornøyd med. Det mener man i hvert fall hos Simplicity Production AS på Vigrestad i Rogaland, for her går det stort sett i DMG MORI.

Foran den nye DMG MORI NLX3000: Fra venstre: Rolf Lauritzen, daglig leder, Asgeir Årsland, produksjonsleder begge fra Simplicity Production og Roy Thorsen fra DMG MORI Norge.
Foran den nye DMG MORI NLX3000: Fra venstre: Rolf Lauritzen, daglig leder, Asgeir Årsland, produksjonsleder begge fra Simplicity Production og Roy Thorsen fra DMG MORI Norge.
Publisert

Markedet er i vekst og da er det nødvendig å være rustet for å kunne levere når kundene står på døren. Det gjør de i disse dager hos Simplicity Production AS på Vigrestad.

Bred erfaring

Simplicity Production ble startet i 2001 og utfører tjenester for både små og store bedrifter. Felles for alle er behovet for presisjon, høy kvalitet og rask levering. Kunder og samarbeidspartnere representerer alle felter innenfor industrien; oljebransjen/oljeindustri, subsea, fiskeindustrien, forskning, jordbruk og annen næring, selv om hovedtyngden til Simplicity er tilknyttet oljerelatert virksomhet. Selskapet har også bred erfaring med utvikling av mekaniske deler til bruk innen forskning og i laboratorier hvor høy presisjon og kvalitet er avgjørende for et godt resultat.

- Vi tilbyr en rekke ulike former for maskinering av stålkomponenter med et høyt fokus på kvalitet og service. Vi gir selvfølgelig også all nødvendig dokumentasjon på prosessene som inngår i jobben, forklarer Rolf Lauritzen, daglig leder i Simplicity Production AS.

Korter ned produksjonstiden Simplicity Production på Vigrestad er en verkstedbedrift eid av Simplicity AS som er lokalisert sentralt i Tananger. Sistnevnte driver med engineering og tilbyr totale løsninger fra a til å. På denne måten sitter man sentralt blant kundene som i hovedsak er de offshorerettede serviceselskapene i Norge.

Lyse og luftige lokaler hos Simplicity Production på Vigrestad. Maskinparken består hovedsakelig av DMG MORI-maskiner.
Lyse og luftige lokaler hos Simplicity Production på Vigrestad. Maskinparken består hovedsakelig av DMG MORI-maskiner.

- Målet er å bidra med vår kompetanse og produksjonsapparat til en enklere hverdag for disse selskapene, sier Lauritzen, og legger til:

- Videre er det viktig å nevne at vi gjennom optimalisering av produksjonen klarer å korte ned produksjonstider og leveringstider samtidig som på denne måten hever kvaliteten på hvert produkt som bearbeides.

Enkel forretningside

Simplicity Production tilbyr formidling av produkter og tjenester for mekanisk industri med spisskompetanse på maskinering. Gjennom teknisk og salgsmessig spisskompetanse skal man øke merverdien for både leverandør, kunde og Simplicity.

- Vi vil gi kundene et ”single point of contact” for alle typer maskinering, sveise-, konstruksjon- og servicebehov, og derigjennom sikre Simplicity’s kunder et produkt som tilfredsstiller kundes krav. Vi utfører full byggeoppfølging og prosjektledelse, forteller bedriftslederen.

Det er ikke bare dekor, men bildet fungerer også som støydemper.
Det er ikke bare dekor, men bildet fungerer også som støydemper.

DMG MORI igjen

Ute i produksjonshallen står det Mori Seiki-maskiner på rekke og rad, og blant dem en helt ny DMG MORI NLX 3000 dreiesenter.

Hvorfor velger dere å fortsette med DMG MORI?

- Vel, vi byttet ut en nesten 11 år gammel MORI-maskin som hadde gått to skift i alle år, og den var vi så fornøyd med at vi valgte å investere i en ny, liknende maskin. For oss er presisjon og problemfri drift veldig viktig, svarer Asgeir Årsland. Han er produksjonsleder og snakker varmt om de japanske maskinene.

- Våre kunder forventer den beste kvaliteten levert i tide, og da nytter det ikke å satse på «billigmaskiner», understreker Årsland, som avslutter med at det kan tenkes det kommer en maskin til fra samme produsent om ikke så lenge.

For mer informasjon se: www.simplicity.as og www.dmgmori.com