Helge Karlsen Verktøy og Maskin AS 30 år

30 år har gått fort sier Helge Karlsen, og nevner at det allerede er ti år siden Helge Karlsen Verktøy og Maskin AS ble en del av EGE-Gruppen. Familiebedriften i Knarrevik utenfor Bergen teller fire ansatte og får topp skussmål fra sine kunder.

Erna og Helge Karlsen er tildelt Norges Vel medalje i sølv for 30 år i eget firma. Maskinregisteret gratulerer!
Erna og Helge Karlsen er tildelt Norges Vel medalje i sølv for 30 år i eget firma. Maskinregisteret gratulerer!
Publisert Oppdatert

Den 13. september 1982 startet Helge Karlsen og kona Erna selskapet Helge Karlsen Verktøy og Maskin AS. Før dette hadde Helge jobbet med salg av skjærende verktøy for andre, men fant tiden moden for å starte for seg selv. - Erna var hjemme med begge guttene våre, så det ble naturlig at hun tok seg av kontoret når jeg var ute i kundebesøk, forteller Helge.

Egne agenturer

Gjennom et samarbeid med Paul Garmann solgte Karlsen produkter i og utenfor Bergensregionen, men etter oppstarten ville man ha egne agenturer. - Vi fant fort ut at vi ønsket oss egne produkter oppsøkte fabrikker og fagmesser, noe som resulterte i at vi fikk flere som vi enten hadde eksklusivt for hele landet eller for Vestlandet, beretter Helge.

Etter hvert ble det en god samling produkter innenfor skjærende verktøy, måle- og oppspenningsutstyr. - Jungeltelegrafen jobbet for oss og vi opplevde at utenlandske produsenter oppsøkte oss fordi de hadde hørt at vi gjorde en god jobb, det gjør jo at man jobber ekstra hardt for at kundene skal bli fornøyde, kommenterer mannen med den store barten.

Barten viktig

Mange små og større kunder har kommet til referanselisten til Karlsen, deriblant Frank Mohn, Rolls Royce, tidligere Hydro Årdal samt Forsvaret.

- Vi har alltid søkt å finne den beste løsningen for kunden, og med årene har vi vært med på mange spennende prosjekter, sier Helge.

Undertegnede besøkte en av Helge Karlsen Verktøy og Maskin AS sine kunder i fjor, og det var ikke ende på godord med hensyn til kundeoppfølging og kompetanse.

- Men, du vet, jeg oppdaget tidlig at det var mange om beinet, så jeg kom på at ved å la barten gro så ville folke huske utseendet mitt, og det har vist seg å være et godt valg. Jeg har flere eksempler på situasjoner der kunder har kjent meg igjen på mustasjen, humrer Helge.

Fornøyd i EGE-Gruppen

For ti år siden, da Helge Karlsen Verktøy og Maskin AS var 20 år kom Yngve Ege på banen og ville kjøpe selskapet, det ble en suksess.

- Det passet oss veldig bra, for vi fikk som en del av EGE-Gruppen fantastisk støtte fra både Ege-familien og ansatte. Nå kunne vi spille på de andre bedriftene i gruppen og tilby enda bedre kundeservice samtidig som markedet konsoliderte og krevde konsernavtaler og ISO-sertifiseringer. At vi har fått lov til fortsatt å være et familieselskap i gruppen har gitt oss inspirasjon og pågangsmot, sier Helge.

Veien videre

For cirka fem år siden tok sønnen Remi over daglig leder-rollen og han kone Stine er også kommet til. Hun fokuserer blant annet på produktporteføljen Lista verkstedinnredning. - I disse dager ser vi etter en ny medarbeider som skal jobbe aktivt med kundebehandling i og utenfor vår region. Det blir spennende å se hva vi kan få til når vi blir fem på laget, mener Helge Karlsen.

Fikk Norges Vel medalje

For 30 år i eget firma mottok Helge og Erna Karlsen Norges Vels medalje i sølv. - Det var Yngve Ege som innstilte oss, og vi er svært stolte av denne tildelingen, vi har jo lagt ned til sammen 60 årsverk og ser tilbake på mange gode år. Når vi ser på dagens situasjon vil det bli mange flere givende år foran oss, konkluderer Helge Karlsen.