INDEX-TRAUB Nordic og Thelle Teknologi samarbeider i Norge

Den tyske maskinprodusenten INDEX-TRAUB’s datterselskap i Norden har undertegnet en samarbeidsavtale med Thelle Teknologi AS i Norge.

- Jeg tror det norske markedet, med de høye lønnskostnadene, er klar for de avanserte løsningene, med eksempelvis automatisk plukking av råemner og ferdige komponenter, som du får med INDEX-TRAUB, mener Håkan Sars, adm. direktør for INDEX-TRAUB Nordic AB. Her under åpent hus i Reichenbach tidligere i år.
- Jeg tror det norske markedet, med de høye lønnskostnadene, er klar for de avanserte løsningene, med eksempelvis automatisk plukking av råemner og ferdige komponenter, som du får med INDEX-TRAUB, mener Håkan Sars, adm. direktør for INDEX-TRAUB Nordic AB. Her under åpent hus i Reichenbach tidligere i år.
Publisert Oppdatert

Administrerende direktør Håkan Sars for INDEX-TRAUB Nordic AB forklarer mer:
- INDEX-TRAUB leverer CNC-styrte dreiemaskiner av høyeste kvalitet og nøyaktighet, spesielt egnet for krevende kunder med komplekse detaljer i
krevende materialer. Dette stiller store krav ikke bare til brukeren men også vår representant som arbeider med våre kunder. Vi selger tekniske
løsninger på mer kompliserte produksjonsproblem, og våre maskiner har opp til fire verktøy i arbeid samtidig i samme inngrep (eksempelvis med TRAUB TNX), noe som ofte halverer tidsbruk per del, og gir brukeren dobbel produktivitet på samme gulvareal.

Per Thelle Jacobsen, daglig leder og eier av Thelle Teknologi AS. – Jeg har stor tro på INDEX-TRAUB-maskinene og ser frem til å jobbe produktene ytterligere inn på det norske markedet, sier Per Thelle Jacobsen.
Per Thelle Jacobsen, daglig leder og eier av Thelle Teknologi AS. – Jeg har stor tro på INDEX-TRAUB-maskinene og ser frem til å jobbe produktene ytterligere inn på det norske markedet, sier Per Thelle Jacobsen.

Gjør delen ferdig i en oppspenning

Håkan Sars forteller villig om produktene som han har fulgt i flere tiår. INDEX-TRAUB Nordic AB ble etablert i 1963 og har i dag totalt 35 medarbeidere i hele Norden: 25 i Sverige, fem i Danmark, fire i Finland og en i Norge.

- Et stort antall verktøyplasser i maskinen minimaliserer, eller til og med eliminerer set-up-tiden helt. Alla maskiner fra INDEX-TRAUB gjør detaljen komplett ferdig i en oppspenning, noe som igjen reduserer kostnaden for planlegging, personalbruk og forkorter gjenomløpstiden i verkstedet betydelig. Samtidig som nøyaktigheten øker, da man aldri behøver omspenning og ny innmating av detaljen, forteller Håkan Sars.

Redusert verktøykostnad med 30 prosent

Den nye INDEX G200, en multifunksjonsdreiebenk med tre revolvere og en kraftig fresespindel, fikk stor oppmerksomhet under premierevisningen på AMB-messen i Stuttgart i september 2016. Maskinen har mange nye fordeler, eksempelvis: forlenget dreielengde, ytterligere en verktøyholder med en meget kraftfull fresespindel. Tre verktøyholdere med Y-akse både ved hoved- og motspindel, simultanbearbeiding med opp til fire verktøy er mulig.
Den nye INDEX G200, en multifunksjonsdreiebenk med tre revolvere og en kraftig fresespindel, fikk stor oppmerksomhet under premierevisningen på AMB-messen i Stuttgart i september 2016. Maskinen har mange nye fordeler, eksempelvis: forlenget dreielengde, ytterligere en verktøyholder med en meget kraftfull fresespindel. Tre verktøyholdere med Y-akse både ved hoved- og motspindel, simultanbearbeiding med opp til fire verktøy er mulig. Foto: INDEX-TRAUB

Maskinregisteret møter Håkan på åpent hus hos INDEX-TRAUB i Reichenbach, Tyskland.  Den glade svensken har god grunn til å være fornøyd siden det svenske markedet har hatt medvind.
- INDEX-TRAUB leverer høyere lønnsomhet for våre brukere takket være moderne høyteknologisk CNC-teknologi i stabile maskiner med lang levetid. Det er ikke uvanlig at maskinene holder samme nøyaktighet i mer enn 20 år, sier Sars mens vi vandrer rundt mellom dreiebenker og fresemaskiner. Han legger til:

- Våre kunder hevder de har en årlig verktøykostnadsreduksjon på cirka 30 prosent i en INDEX eller TRAUB maskin. Automatiserte prosesser, høy maskinkvalitet og god kundestøtte er det vi står for.

Samarbeider i Norge
Håkan Sars mener Norge er et meget interessant marked for INDEX-TRAUB fordi det her finnes et stort antall bransjer som krever høyeste presisjon i komplekse detaljer som fremstilles i krevende materialer. Norge ligger på topp i bruk av såkalte eksotiske metaller.

- Thelle Teknologi AS og Per Thelle Jacobsen har lang erfaring med avansert CNC-teknologi og kjenner det norske markedet meget godt. Per Thelle Jacobsen er derfor godt egnet for å representere en av verdens ledende produsenter av avanserte CNC-styrte dreiemaskiner, understreker Håkan Sars.
Samarbeidet startet 1. november 2016 og Per Thelle Jacobsen har allerede besøkt INDEX-TRAUB’s to hovedfabrikker utenfor Stuttgart og fått sin første produktopplæring.

- Vi ser frem til et nært og bra samarbeid i Norge med Thelle Teknologi AS og Per Thelle Jacobsen. INDEX-TRAUB Nordic AB kontor i Stockholm administrerer fra sitt hovedkontor hele Skandinavia. Kontakt Thelle Teknologi AS eller hovedkontoret i Stockholm om du har spørsmål eller ønsker informasjon. INDEX-TRAUB Nordic AB står alltid til din disposisjon uansett, avslutter Håkan Sars.
 

For mer informasjon besøk: www.index-traub.se eller www.thelleteknologi.no