iTec på SMART Sveis

iTec AS deltok på SMART Sveis konferansen som selskapet mener er et viktig forum for faglig utvikling innen sveisebransjen.

Foredrag av Johan Mæhle fra Worley Parsons - iTec kunde.
Foredrag av Johan Mæhle fra Worley Parsons - iTec kunde.
Publisert Oppdatert

Modernisering og digitalisering sto i fokus da årets SMART Sveis konferanse ble arrangert 2. og 3. april på Hellerudsletta.

- En viktig konferanse for å bidra til god faglig utvikling, og effektivitet, lønnsomhet og konkurransekraft i en bransje i rivende utvikling, sier Ståle Ellingsen, produktsjef i iTec.

Viktig møteplass

Som leverandør av moderne automasjonsløsninger til sveis og skjæring, deltok iTec på SMART Sveis konferansen sammen med rundt 70 andre bedrifter fra bransjen. Produktsjef i iTec, Ståle Ellingsen var godt fornøyd med konferansen, og muligheten for å samle sveisebransjens aktører i et faglig nettverk.

- Dette er en svært aktuell bransje for oss, og vi vil definitivt være med som en bidragsyter for en mer effektiv og automatisert sveiseverden. Vi ser en stor utvikling innenfor robotisering og digitalisering, og fokuset på HMS øker hver eneste dag, sier Ellingsen.

iTec var til stede som utstiller med egen stand, og stilte med fire representanter på konferansen. Arild Wangsmo Roger Karterud og Kasper Ellingsen deltok også på konferansen.

Ståle Ellingsen og Kasper Ellingsen i dialog med Arnbjørn Vevle, fra Vevle Mek - iTec kunde
Ståle Ellingsen og Kasper Ellingsen i dialog med Arnbjørn Vevle, fra Vevle Mek - iTec kunde

Effektivisering og konkurransekraft

- Modernisering og digitalisering er fremtiden. For alle aktører innen sveis er robotisering et mål, sier Lars Hartvik på SMART Sveis konferansens første foredrag.

Hartvik er markedsdirektør ved HTS Maskinteknikk, som er norske spesialister på høyteknologiske produkter i sveiseindustrien. Ståle Ellingsen er enig med Hartvik:

- Effektivisering i dette markedet vil bidra til økt lønnsomhet og konkurransekraft for norsk industri i fremtiden, sier Ellingsen.

Automasjon og robotisering

iTec samarbeider med PEMA og Motoman/Yaskawa. Dette er leverandører av automasjonsløsninger for sveising og skjæring, og er viktige bidragsytere når det kommer til neste generasjons sveising.

Finske PEMA er en verdensleder på automatiserte sveise- og produksjonsløsninger samt robotiseringsteknologi, mens Motoman/Yaskawa anses som en av verdens ledende produsenter av industriroboter og el- og servomotorer, med over 400.000 installasjoner over hele verden.

Holder seg oppdatert

Blant deltagerne på SMART Sveis konferansen var også flere av iTecs samarbeidspartnere og kunder tilstede. Johan Mæhle er produksjonsdirektør med sveiseerfaring fra Worley Parsons, og har i en årrekke har jobbet med sveising av Super Duplex.

- Det gjelder å bruke digitalisering der det er nyttig, var Mæhles budskap til forsamlingen under sitt foredrag.

Maskinselger Arild Wangsmo i dialog om robotisert sveising fra iTecs nyeste agentur - Yaskawa.
Maskinselger Arild Wangsmo i dialog om robotisert sveising fra iTecs nyeste agentur - Yaskawa.

Arnbjørn Vevle, fra Vevle Mek, deltok også på årets konferanse. Vevle er en god kunde av iTec, og var også med på iTecs tur til EuroBLECH i Oktober 2018. Årets SMART Sveis konferanse var Vevles første, og han var tilstede for å knytte kontakter og holde seg oppdatert på siste nytt innen sveising.

Bidrar til faglig utvikling

Ståle Ellingsen er ikke i tvil om viktigheten av SMART Sveis konferansen:

- Fremtiden er automatisert og digital, samtidig som fokuset på sikre og helsemessige løsninger blir større. Den nye generasjonen har fokuset sitt her. SMART Sveis konferansen har lagt vekt på å samle ekspertise fra mange ulike utdannings-, forsknings- og fagmiljøer samt fra viktige leverandører av utstyr til sveisebransjen. Forum som dette bidrar til god faglig utvikling, noe bransjen er avhengig av for å opprettholde effektivitet, lønnsomhet og konkurransekraft, avslutter Ellingsen.

For mer informasjon besøk: www.itec.as