Kaeser Kompressoren fyller 100 år

I år er det 100 år siden Kaeser Kompressoren ble etablert. Selskapet har vokst fra et enkelt maskinverksted til et verdensomspennende konsern med mer enn 100 datterselskaper og over 6000 ansatte.

Gruppebilde fra 1937.
Gruppebilde fra 1937.
Publisert Oppdatert

I 1919 etablerte Carl Kaeser senior et maskinverksted i Coburg, Tyskland.

Selskapet har i dag utviklet seg til en global ledende leverandør av kompressorer, kompressorsystemer og trykkluftutstyr.

Kaesers historie starter med produksjon av reservedeler til biler og motorer, og da spesielt tannhjul. Senere begynte firmaet å konstruere spesialmaskiner for glassindustrien, og i løpet av få år vokste arbeidsstokken til 150 ansatte.

I dag er Kaeser Kompressoren etablert over hele verden med mer enn 100 datterselskaper og over 6000 ansatte.
I dag er Kaeser Kompressoren etablert over hele verden med mer enn 100 datterselskaper og over 6000 ansatte.

Satser på kompressorer

For å utnytte kompetansen innen motorteknologi besluttet Kaeser på midten av 50 tallet å legge til kompressorer i sitt produktspekter. Denne avgjørelsen ble den første viktige milepælen i Kaesers historie.

I 1973 tar Carl Kaeser junior, sønn av firmagrunnleggeren, initiativet til det neste strategiske veivalget for firmaet, utviklingen av skruekompressorer (Sigma Profil). Kjernen i Kaesers skruekompressorer er en egenutviklet skruekompressorblokk med en ny energibesparende rotorprofil, Sigma Profil.

Produksjonen av de nye skruekompressorene startet i 1973, og i løpet av de neste årene utvikler Kaeser seg til en av de ledende produsentene av skruekompressorer. I årene som følger lanseres det flere velkjente modeller.

Innovative skrueblåsere

I 1982 lanseres Mobilair, den transportable kompressorserien, i 1991 lanseres de banebrytende Omega blåsemaskinene, i 1994 utvikler Kaeser kjøletørkeren Secotec. Ved tusenårsskifte kom lanseringen av den revolusjonerende kompressorstyringen Sigma Control. I 2001 baner det innovative trykkluftstyresystemet Sigma Air Manager vei for Industri 4.0.

De innovative skrueblåserne sørger for betydelige energikostnadsbesparelser, og den overordnede styringen Sigma Air Manager 4.0 løfter administrasjonen av et trykkluftsystem til et helt nytt nivå.

I dag har Kaeser Kompressoren et nettverk av over 100 datterselskaper og salgspartnere. Firmaet sysselsetter over 6000 ansatte verden over. Med sin globale tilstedeværelse er den familieeide virksomheten stolte av å ha forsynt kompressormarkedet med kvalitets produkter, varemerket «Made in Germany» i 100 år.

For mer informasjon se: www.kaeser.no