Klepp Mek satser på Mazak

Klepp Mek er kjent som en ledende produsent av gravemaskinskuffer. Da selskapet skulle erstatte et eldre maskineringssenter falt valget på et stort horisontalt maskineringssenter med automasjon fra Mazak.

Ola Jone Norheim, avdelingsleder maskinering hos Klepp Mek t.v og Reidar Kverneland fra Ravema AS foran det nye horisontale maskineringssenteret.
Ola Jone Norheim, avdelingsleder maskinering hos Klepp Mek t.v og Reidar Kverneland fra Ravema AS foran det nye horisontale maskineringssenteret.
Publisert

Klepp Mek er en produsent som tilbyr skuffer til de aller fleste maskintyper. Skuffene er designet for optimale graveegenskaper og minimal slitasje. Front og slitedeler består av Hardox 450 og 500, som er markedets aller sterkeste stålkvaliteter. Det sikrer økt holdbarhet og god driftsøkonomi. Bedriften produserer skuffer på inntil 14 tonn. Skuffene er tilpasset tannsystemer fra alle leverandører av tenner og slitedeler – både skrudde og sveiste løsninger. Skuffer med skjærfront er også en del av sortimentet.

Har tillit til Mazak

Markedet vokser globalt og Klepp Mek opplever en økende etterspørsel. For å sikre kvalitet og produksjonskapasitet har bedriften valgt å skifte ut et eldre maskineringssenter med et helt nytt fra Mazak. Maskintypen er et horisontalt maskineringssenter med palettmagasin med seks palettplasser. Produktene som skal fremstilles i denne maskinen er hurtigkoblinger til skuffene.

Hvorfor velger dere Mazak til å produsere disse komponentene?

- Den nye maskinen, en HCN 8800, kommer til å produsere store deler av døgnet og er også planlagt for ubemannet kjøring om natten. Grunnen til at vi velger Mazak, som for øvrig er et helt nytt merke for oss, er at vi har hørt mye positivt om både maskinene fra Mazak og om maskinforhandler Ravema som holder til i nabolaget, svarer Ola Jone Norheim, avdelingsleder maskinering hos Klepp Mek AS.

Klepp Mek AS er kjent for kvalitetsskuffer i harde metallsorter.
Klepp Mek AS er kjent for kvalitetsskuffer i harde metallsorter. Foto: Klepp Mek

Han fortsetter:

- Industrien her på Jæren er som en stor familie og vi kjenner mange som har Mazak. Vi har naturligvis sett på andre maskinprodusenter og løsninger, men ville satse på Mazak denne gangen. Når hundrevis av maskiner fra denne maskinprodusenten skaffer gode inntekter til industrien i regionen er vi trygge på at det vil bli en lønnsom investering også for oss.

For mer informasjon se: www.kleppmek.no og www.ravema.no