En bransjesjef tar til hyttelivet:

Knut Solem pensjonerer seg

Du har møtt ham i Plateforum, Maskineringsforum eller OEE-forum, og han var alltid like positiv. Det er Knut Solem som pensjonerer seg etter flere tiår i industrien.

Knut Solem pensjonerer seg og retter fokus mot hyttelivet.
Knut Solem pensjonerer seg og retter fokus mot hyttelivet.
Publisert Oppdatert
Katrine Vinnes tar over etter Solem.
Katrine Vinnes tar over etter Solem.

Etter 25 år i industrien fant ingeniøren fra Sørlandet veien til NHO og Norsk Industri. Som bransjesjef for teknologibedriftene har Knut Solem søkt å samle industri og akademia.

- Jeg syns det er viktig at disse miljøene forstår hverandre, og hva er vel bedre enn å møtes for bedre å lære av hverandre, spør Solem.

Mange titalls seminarer og konferanser har det blitt opp gjennom årene.

Faglig og sosialt

Møteplassene har man gjerne delt inn i bransjer eller fagfelt som er felles for flere bransjer, eksempel på sistnevnte er Forum for automatisk produksjon. Her samles ulike bransjer med samme behov; teknologiutvikling og økt automatisering.

- Man møtes gjerne til et tydelig faglig seminar, spekket med bedriftsbesøk og felles middag på kvelden. Blandingen av faglig og sosialt innhold gir en form mange setter pris på. Det er mange bedrifter som har knyttet viktige kontakter gjennom denne måten å møtes på, sier Solem.

Hyttelivet kaller

Knut Solem ser tilbake på en lang karriere i industrien og i NHO, men det er ikke dagdriverangst å spore.

- Jeg har vært heldig som har fått oppleve det pulserende industrilivet i Raufoss, sett hvordan et industrisamfunn møter de enorme utfordringene det er å drive med eksportrettet industri. Samtidig har jeg fått se store deler av industrien gjennom mitt virke i NHO, men kjede meg vil jeg ikke gjøre. Jeg har nok av planer for landstedet på Sørlandet og hytta på fjellet. Dessuten har jeg både seilbåt og skjærgårdsjeep som trenger sitt, så jeg ser frem til å få tid til hyttelivet, mener Knut Solem.

Har du noen råd til norske industribedrifter?

- Ikke annet enn å satse på eksportrettet virksomhet. For å gjøre det må man ha innovasjon, høy kompetanse og moderne teknologi. Når du ser på dem som lykkes er det gjengangeren, konkluderer Solem.

Maskinregisteret ønsker lykke til med hyttelivet og takker for mange flotte sammenkomster!