Krevende fresing har blitt lettere

Dormer Prams utvalg av hardmetallpinnefreser for harde emner tilbyr et bredt spekter av alternativer fra grov til fin bearbeiding. S2-sortimentet inneholder for eksempel en rekke alternativer med midje, noe som gjør det mulig å nå dypere med fresen, og flerskjær-alternativer for å lette kjøring i tøffe stål, titan og nikkel.

Publisert

De differensierte skjærene (S260, S262, S264) reduserer vibrasjoner og gir færre verktøyskift, noe som gir effektiv sponfjerning ved høye matehastigheter. Trioen ovenfor er tilgjengelig i diameter mellom 3 mm-20 mm og har en optimalisert skjæregg for redusert flising og utvidet levetid. Alle har et AlCrN belegg som forbedrer holdbarheten og oksidasjonsmotstanden. I tillegg har S264-fresen en robust hjørnefase på endeskjæret for ytterligere å redusere flising og en grovere profil for bedre sponfjerningshastighet. S262 gir også mer presis finish og optimalisert ytelse, spesielt ved ramping.

Jevn bearbeiding

Dormer Pramet pinnefreser med seks til åtte skjær (S225, S226, S227) har en høy spiralvinkel for å lette bearbeiding under konstant inngrep. Dette resulterer i ren, effektiv bearbeiding og overflatebehandling av høy kvalitet. Flere valgmuligheter med midje er tilgjengelig som forenkler lommefresing, opptil 8xD. Ved å hindre kontakt mellom skaftet og arbeidsstykket, elimineres risikoen for vibrasjon. For å forenkle generelle freseoperasjoner tilbyr Dormer Pramet fire-skjærs freser opp til 9xD (S216, S217, S218, S219). Denne serien har også en optimalisert skjærgeometri og et AlTiN-belegg som forbedrer varmebestandighet og oksidasjonsmotstand. En spesiell eggbehandling gir en jevn og rolig bearbeidingsprosess som forlenger verktøyet. Til slutt er det et utvalg av fullradius pinnefreser i diameter mellom 1,5 mm-16 mm (S229, S231, S233), som gir skjæredybder opp til 8.3xD. I tillegg til en spesiell eggbehandling som understøtter jevn bearbeiding, gir TiSiN-belegget forbedret holdbarhet og oksidasjonsmotstand ved ekstreme arbeidsforhold.

For mer informasjon se: www.dormerpramet.com