Lettere fresekropp øker stabiliteten og produktiviteten

Lettvekt CoroMill 390 AM, fremstilt ved bruk av «Additiv Manufacturing» (additiv produksjon), reduserer vibrasjon ved fresing med langt overheng.

Publisert

For å kunne tilby kunder verktøy for skjærende bearbeiding nye egenskaper, har verktøysystemspesialisten Sandvik Coromant tatt frem en ny lettvekt CoroMill 390 AM, en fres som er fremstilt ved hjelp av additiv produksjon. Den reduserte totalvekten av verktøyet bidrar til å minimere vibrasjon og forbedre sikkerheten under maskinering med lange overheng. Dette fører igjen til økt produktivitet.

Enorme muligheter

Additiv produksjon åpner for helt nye muligheter for fremstilling av komplekse strukturer med høy presisjon og uten skjøter. Bruk av denne prosessen kan gjøre komponenter lettere, sterkere og mer fleksible. Helt andre egenskaper enn hva som har vært mulig tidligere. Når det gjelder selve verktøykroppen, gir additiv produksjon mulighet til å skape former og funksjoner som er umulig å realisere med tradisjonell sponskjærende bearbeiding. I tillegg er det en flora av forskjellige materialer som kan brukes. I dette tilfellet er det brukt en titanlegering.

Flere fordeler

- Under konstruksjonen av vår nye lettvekt CoroMill 390 AM er materiale fjernet taktisk for å oppnå optimal fresdesign med minimal vekt, forklarer Thomas Wikgren, Manager Product Application Management hos Sandvik Coromant. Han fortsetter:

- Dette kalles topologisk optimering og gjør fresen mer kompakt og betraktelig lettere enn en tradisjonell fresekropp maskinert i stål. Dette er med på å gjøre kunder i stand til å øke produktiviteten for egnede fresejobber med lange overheng. I tillegg vil den kortere avstanden mellom demperen i adapteret og skjæret være et viktig bidrag til å forbedre ytelsen og prosessikkerheten.

Prosessikkerhet går foran alt annet i en rekke freseapplikasjoner, ikke minst under fresing med lange overheng, noe som er et vanlig krav i komponenter som brukes i flyindustrien og innen olje- og gass-sektoren. Her kan vibrasjon påvirke maskineringen av dype kaviteter negativt, noe som vil redusere produktiviteten og fører til kortere levetid på verktøyet og dårligere overflatefinhet. Den nye lettvekt CoroMill 390 AM har, i følge produsenten, løsningen. Kombinert med Silent Tools freseadaptere demper denne optimerte verktøykombinasjonen vibrasjon og bidrar dermed til maksimal produktivitet og prosessikkerhet i krevende applikasjoner som involverer lange overheng. I tillegg leverer CoroMill 390AM - konseptet i seg selv en lett skjæreprosess og smidig freseytelse.

Lettvektige CoroMill 390 AM takler planfresing med lange overheng, dyp skulder- og skivefresing, hullfresing og sporfresing. Verktøyet fås i diametervariantene 40 mm (spindel 16-kobling) og 50 mm (spindel 22-kobling). Tre eller fire skjær (størrelse 11) kan spesifiseres slik at de passer til applikasjonen. Alle freser leveres med intern kjøling og differensialdeling.

Du finner mer informasjon på: www.sandvik.coromant.com