Makino demonstrerte digital produksjon på EMO i Hannover

På EMO presenterte Makino presentere selskapets digitaliseringsvei og kundestøtteteknologier - Precisely!, kan forbedre forståelsen av avansert produksjon.

Produksjonscellen PZ1.
Produksjonscellen PZ1.
Publisert

På årets EMO stilte Makino ut et bredt spekter av nye teknologier på mer enn 1200 m2, med horisontale og vertikale 5-aksede så vel som EDM-løsninger. Tallrike kundesupportteknologier ble vist og fremhever automatisering, maskinovervåking, forutsigbart vedlikehold, stemmekontroll, utvidet virkelighet (AR) så vel som autonom produksjon.

iAssist roboten.
iAssist roboten.

Makino i-assist-roboten som ble demonstrert på standen har nå et stort antall avanserte produksjonsfunksjoner for deler. For eksempel finner roboten sin egen vei til maskinen den trenger å mate, og unngår derved hindringer, henter deler selv om de ikke er i riktig stilling, og laster verktøy i en annen, forhåndsinnstilt maskin.

For første gang i Europa

Et annet høydepunkt på EMO 2019 var et helt nytt fleksibelt produksjonssystem, kjent som PZ1. PZ1-produksjonscellen som ble vist på messen med en Makino a51nx og et a500Z maskineringssenter, lover å levere betydelig merverdi til kundene i form av kostnadsbesparelser, produksjonsoptimalisering og forebyggende vedlikehold - type «all-in» automatisert løsning som utgjør en avgjørende forskjell kan lage i produksjonsprosesser.

Augmented reality (AR) -modeller for Makinos D200Z, DA300, a51nx, IQ500 og a500Z (bildet) vises på EMO.
Augmented reality (AR) -modeller for Makinos D200Z, DA300, a51nx, IQ500 og a500Z (bildet) vises på EMO.

Og for første gang i Europa ble også augmented reality (AR) -modeller for Makinos D200Z, DA300, a51nx, IQ500 og a500Z-maskiner vist på denne messen.

For mer informasjon se: www.kaspo.no og www.makino.eu