Manuell rørbøyning – enkelt og med høy presisjon

Stauff utvider sitt maskin- og verktøyprogram for rørbehandlingen med et manuelt rørbøyningsverktøy som kan betjenes med lite kraftbruk. Med den robuste manuelle rørbøyeren med lang levetid blir den ønskede bøyningen, ifølge produsenten, produsert nøyaktig.

Spenn og bøy i ønsket vinkel: Så enkelt er det med den manuelle rørbøyeren fra Stauff.
Spenn og bøy i ønsket vinkel: Så enkelt er det med den manuelle rørbøyeren fra Stauff.
Publisert

Med et omfangsrikt program av feste- og forbindelsesteknologi for rør- og slangeledninger i hydraulikken beviser Stauff sin flere tiårs lange kompetanse. Som systemtilbyder stiller foretaket også de passende monterings-, avfasings- og omformingsmaskiner samt ytterligere tilbehør til disposisjon.

Enkelt og nøyaktig

Nå tar foretaket enda et trinn videre: Med den manuelle rørbøyeren av typen TUB-MA tilbyr Stauff sine kunder et like enkelt som nøyaktig verktøy for manuell bøyning av vanlige hydraulikkrør – en oppgave som skal foretas fremfor alt ved reparasjon på stedet eller ved installasjon eller modernisering av hydraulikkanlegg.

Grunnplaten til bøyeverktøyet blir spent inn i en tradisjonell skruestokk, røret blir posisjonert mellom bøye- og påtrykksrull. Operatøren må kun sette på spaken og bringe ønsket bøyevinkel inn i røret. Den lange spaken med håndtaket forminsker dermed kraftforbruket. En laserkuttet skala på bøyerullene skaper forutsetningen for en svært nøyaktig bøyningsprosess. Bøyningskonturen ble utformet slik at heller ingen bøyeradier kan realiseres uten utflating av røret.

TUB-MA er ideell for hydraulikkmonteringer og -rørlegginger på stedet. Alle komponenter blir levert i en høykvalitets stålkoffert.
TUB-MA er ideell for hydraulikkmonteringer og -rørlegginger på stedet. Alle komponenter blir levert i en høykvalitets stålkoffert.

Hydraulikkmonteringer på stedet

Den manuelle rørbøyeren egner seg til rør i stål og rustfritt stål med utvendige diametere fra 6, 8, 10, 12, 14, 15, 16, 18 og 22 mm med de definerte minste veggtykkelsene. I tillegg til den metriske versjonen hører også en variant for behandlingen av tomme-rørledninger med diameter mellom 1/4 og 7/8 tommer til programmet.

Proffverktøyet blir levert med samtlige komponenter og flerspråklig bruksanvisning som komplett sett i en høykvalitets stålkoffert. De åtte bøyerullene i stål – i tomme-versjonen finnes det seks – sørger for en lang levetid på verktøyet ved maksimal slitasjefasthet. Med disse egenskapene er TUB-MA det ideelle bøyeverktøyet for hydraulikkmonteringer på stedet.

For mer informasjon se: www.stauff.com