Messer satser stort på nye løsninger

Spennende nyheter fra Messer ble nylig presentert på selskapets internasjonale salgsmøte i Gross-Umstadt.

Ove Haugen t.v og Arild Wangsmo fra iTec AS på Messer sin stand under EuroBLECH 2018.
Ove Haugen t.v og Arild Wangsmo fra iTec AS på Messer sin stand under EuroBLECH 2018. Foto: Joppe Næss Christensen
Publisert

- Vi får endringer i design og funksjoner som vil komme våre kunder til gode i form av økt fleksibilitet og effektivitet. Dette er spennende nyheter, sier Arild Wangsmo, som er maskinselger hos iTec og som nylig deltok på det internasjonale salgsmøtet til maskinprodusenten Messer i Gross-Umstadt.

Vil beholde førsteplassen

Messer har også gjort store endringer i organisasjonen, med ny administrerende direktør, ny serviceleder og ny leder for produktutvikling.

- Vi ser veldig positivt på endringene, og forventer et høyt fokus på produktutvikling fra Messer fremover, sier Wangsmo.

Maskinprodusenten har ambisjoner om å beholde sin plass som den største, men også den beste, leverandøren av gass- og plasmaskjæring på verdensbasis. Med fem fabrikker i Kina, India, Tyskland, USA og Brasil, med cirka tusen ansatte innen skjæring og en kapasitet på 1200 maskiner i året er Messer en ledende aktør. For iTec er maskinprodusenten en svært sentral samarbeidspartner.

Fordeler for kundene

Arild Wangsmo var imponert over det han fikk se og høre hos Messer.

- De nye maskinene vil komme med nytt design og med funksjoner som vil gjøre det enklere for kunden å tilpasse løsningene til egne behov. Forbedringene vil også påvirke leveringstid og tilgang på reservedeler positivt. Dette vil komme sluttkunden til gode ved mulighet for økt kapasitet og forbedret omstillingsevne.

Nyheter på Åpen Fabrikk

Nyhetene vil lanseres under Åpen Fabrikk hos Messer i uke 43, hvor de også slipper ny programvare på markedet, noe som vil forenkle digitaliseringen og samhandlingen med blant annet ERP-systemer. Det nye maskinprogrammet vil lanseres globalt. iTec vil arrangere fellestur til Messer for denne lanseringen. Det er både interessant og viktig for iTec å delta på slike møter hos Messer.

- Disse møtene gir oss god og tett dialog med resten av Messers salgsteam i Europa og Afrika, og det er svært nyttig med påfyll av informasjon, sier Kasper Ellingsen, ansvarlig for iTecs ettermarked.

Leverandør av løsninger

Messer er en stor aktør i det europeiske markedet, og en solid tysk maskinprodusent med over 120 års erfaring fra bransjen. Maskinkvalitet har alltid stått øverst på agendaen, og med stort fokus på nye og moderne løsninger ønsker selskapet å ta en enda tydeligere rolle i markedet.

- Vår erfaring med Messer er at de møter enhver utfordring med interesse og åpenhet, og med et ønske om å finne en felles løsning. Da er det kanskje ingen overraskelse at Messers nyinnsatte administrerende direktør, Oliver Friz, uttalte følgende under salgsmøtet:

«Messer skal ikke lenger være en leverandør av maskiner, men en leverandør av løsninger». iTec har stor tro på at de neste årene med Messer vil bli svært interessante uttaler Ellingsen.

For mer informasjon se: www.itec.as og www.messer-cs.com