Mitutoyo MiSTAR 555 - Laget for tøffe omgivelser

Verkstedgulvkoordinatmålemaskiner er uunnværlige når det gjelder rask måling umiddelbart etter maskinering. Nå slipper produsenten Mitutoyo en nyutviklet, kompakt CNC-modell ved navn ‘‘MiSTAR 555’’ som passer til dette formålet.

Publisert Oppdatert

Å inspisere 3D-operasjoner under produksjonsprosessen minimerer tiden for justering av bearbeidingen. Koordinatmålemaskiner som er i bruk i et produksjons- eller i verkstedmiljø må være sanne universalister. Fotavtrykket må være så plassbesparende som mulig. I tillegg må det ikke bare være ugjennomtrengelig for støv, men også sikre den spesifiserte nøyaktigheten ved alle temperaturer i et produksjonsmiljø. Det sier seg selv at den må være så brukervennlig som mulig for enkel og rask bruk.

Tåler tøffe miljøer

Ikke en lett oppgave å utføre, men som har blitt løst av den japanske dimensjonale måleinstrumentprodusenten Mitutoyo - med den helt nye «cantilever»-typen CNC 3D-koordinatmålemaskinen MiSTAR 555. Den yngste CMM i Mitutoyo-porteføljen er designet for produksjonsmiljøer og kombinerer ideell automatisert måling med fleksibilitet, pålitelighet og enkel betjening. En høy kjørehastighet og utmerket akselerasjon sørger for rask måling. Den spesifiserte nøyaktigheten kan oppnås mellom 10 og 40°C, oppløsningen kommer til 0,1 μm. Maskinens skalasystemer er svært motstandsdyktige mot ytelsesforringelse i tøffe driftsmiljøer. Uavhengigheten av trykkluft muliggjør plassering av maskinen selv på steder som mangler trykkluft.

Lager automatisk måleprogram

MiSTAR 555 kan ikke bare brukes som verksted-CMM, men kan også kobles til enhver tredjeparts automatiske robotsystem i en produksjonslinje. Den leveres med peke- eller skanneprober, inkludert stylus magasin. Forberedte måleprogrammer utføres etter at delen er montert i en fikstur. Det nye optimale manuelle oppspenningssystemet sikrer riktig plassering.

Det kreves imidlertid ikke høyt kvalifiserte medarbeidere til å utføre måleoppgavene: Den raske Mitutoyo MiCAT Planner genererer automatisk måleprogrammer. Og MCOSMOS, programvarepakken fra Mitutoyo, tilbyr full inspeksjonsfunksjonalitet fra de enkleste til de mest komplekse geometrier.

For mer informasjon se: www.ege.no og www.mitutoyo.se