Nakamura-Tome på viste verdensnyheter på EMO i Hannover

Nakamura-Tome presenterte verdenspremiere og tre europeiske premierer for krevende flerfunksjonsmaskinering på årets EMO.

Med flerfunksjon dreie-fresesenter JX-250 kan operatører få maksimale tidsbesparelser.
Med flerfunksjon dreie-fresesenter JX-250 kan operatører få maksimale tidsbesparelser.
Publisert Oppdatert

Den japanske verktøymaskinprodusenten Nakamura-Tome fokuserer alltid på produksjon av innovative flerfunksjonsmaskiner som dreier og freser for krevende maskinering av komplekse arbeidsstykker. På årets EMO i Hannover presenterte Nakamura-Tome totalt åtte flerfunksjondreiesentre, inkludert en verdenspremiere og tre europeiske premierer.

Verdenspremiere på Nakamura-Tome JX-250

Hvorfor bare bruke ett verktøy, hvis du kan bruke tre verktøy samtidig? Med det flerfunksjonelle dreiesenteret JX-250 kan operatørene oppnå maksimal tidsbesparelse. Utstyrt med to roterende spindler samt en ultrakort og kompakt fresespindel (fresespindel er patentert), og eventuelt en eller to revolvere, tilbyr denne maskinløsningen maksimal fleksibilitet ved bearbeiding av arbeidsstykker med et maksimum diameter på 320 mm og en lengde på opptil 1.650 mm. Med en integrert verktøylagring med opptil 120 verktøy, og de to tårnene med opptil 24 verktøystasjoner hver, kan operatøren få tilgang til totalt 168 verktøy og til og med jobbe på opptil tre verktøy samtidig. På grunn av den høye maskinvekten på 25 tonn er JX-250 veldig stabil, selv i mer intensive applikasjoner. Uavhengig monterte føringer gir ekstra presisjon, takket være vibrasjonsfri maskinering.

Europeisk premiere MX-100

Maksimal stabilitet til tross for lite fotavtrykk Med en grunnvekt på 17 t, med et maksimalt fotavtrykk på 9,35 m², er det flerfunksjonelle frese/dreiesenteret MX-100 kompakt bygget og tilbyr likevel maksimal stabilitet. Senteret har to som spindler standard, en fresespindel og en lavere revolver. Samtidig bruk av fresespindel og revolver muliggjør flerfunksjonsbearbeiding med to verktøy. Utstyrt med en ATC (automatisk verktøyveksler) med en kapasitet på opptil 72 verktøy samt nedre revolver er det opptil 106 verktøy tilgjengelig for operatøren på MX-100. Maskinen kan bearbeide arbeidsstykker med maksimal lengde på 800 mm.

Med 17 t grunnvekt og med fotavtrykk maksimalt 9,35 m² er flerfunksjons dreiesenteret MX-100 ekstremt kompakt mens du fortsatt tilbys maksimal stabilitet.
Med 17 t grunnvekt og med fotavtrykk maksimalt 9,35 m² er flerfunksjons dreiesenteret MX-100 ekstremt kompakt mens du fortsatt tilbys maksimal stabilitet.

Europeisk premiere SC-100

Med Nakamura-Tome SC100 dreie/fresesenter, som har to dreiespindler og en revolver med maksimalt 24 verktøystasjoner, kan til og med komplekse arbeidsstykker bearbeides i en oppspenning. En valgfri Y-akse sikrer nødvendig fleksibilitet under maskinering og et integrert delfjerningssystem sparer enorm tid i håndtering av emner. Med et fotavtrykk på bare 3,86 m² er dreiefresesenteret også veldig kompakt.

Europeisk premiere WY-150 med kompaktlaster

Integrert lasting og lossing av emner var også et høydepunkt på årets EMO. Fresesenteret WY-150 er valgfritt utstyrt med en automatisk kompaktlaser. Det gir rask lossing av ferdige arbeidsstykker fra maskinen. Den integrerte lasteren kan håndtere emner med en lengde mellom 20 og 50 mm, en diameter fra 30 til 100 mm og maksimalt 1 kg.

For mer informasjon se: www.betamaskin.no og www.hommel-gruppe.de