Nok en OMAX vannskjærer til Ulefoss Mekaniske

I 2008 investerte Ulefoss Mekaniske AS i en ny vannskjæremaskin av type Omax 60120, og nylig ble maskin nummer to av samme type installert.

Fra venstre på bildet Hallvor Bjørgum, daglig leder hos Ulefoss Mekaniske og Patrik Lundin fra Hydrocut AB foran den nye vannskjæreren.
Fra venstre på bildet Hallvor Bjørgum, daglig leder hos Ulefoss Mekaniske og Patrik Lundin fra Hydrocut AB foran den nye vannskjæreren. Foto: Ronny Skas
Publisert Oppdatert

De siste årene har Ulefoss Mekaniske AS utviklet seg fra å være et firma som drev med reparasjoner og vedlikehold på kraftverk, og som gradvis har utviklet segmentet til også å omfatte montasje av gjerder, brorekkverk, knekking av beslag, delproduksjon til bilindustrien, samt utføring av mange forskjellige mekaniske oppdrag.

- Vi har i dag en mangesidig produksjon på oppdrag fra våre kunder, og har derfor utviklet oss i retning av økt bruk av CNC-styrte maskiner, forklarer daglig leder hos Ulefoss Mekaniske, Hallvor Bjørgum, som fortsetter:

- Vi er svært godt fornøyd med vannskjæreren vi kjøpte i 2008. Nå er mengden oppdrag blitt så stor at skal vi levere til de fristene vi lover, så var vi nødt å skaffe en vannskjærer til. I tillegg har vi vært så heldige at Innovasjon Norge har støttet med 15 prosent. Når vi først skulle investere i en ny maskin og våre erfaringer med Omaxen var så gode, var det ingen grunn til å gjøre det komplisert.

Andreas Watsfeldt jobber som teknikker for Hydrocut AB og er sertifisert hos Omax i USA i samtale med Hallvor Bjørgum, Ulefoss Mekaniske om maskinens muligheter.
Andreas Watsfeldt jobber som teknikker for Hydrocut AB og er sertifisert hos Omax i USA i samtale med Hallvor Bjørgum, Ulefoss Mekaniske om maskinens muligheter. Foto: Ronny Skas

Ubegrensete levetidslisenser

Den Omaxen som bedriften kjøpte i 2008 ble levert og installert av firmaet Hydrocut AB.

- Vi har hele tiden vært svært godt fornøyd med oppfølging, opplæring og den servicen som Hydrocut har levert oss. Erfaringene med selve vannskjæreren er også veldig gode. Maskinen er svært støysvak, den er energieffektiv, har vist seg å være veldig holdbar og den lager ikke noe søl i produksjonslokalet.

Det at vi får oppgradert vår programvare på livstid, og kan ha så mange lisenser vi måtte ha behov for uten ekstra kostnader, var også veldig viktig for valget av en ny Omax, forteller Bjørgum.

Helt eksakte deler på første forsøk

- Det som kanskje er veldig spesielt for denne Omax vannskjæreren er at den skjærer helt vinkelrette snitt. Dette er noe Omax nærmest er alene om å få til, forklarer Patrik Lundin, daglig leder hos Hydrocut AB.

I en verden der det er stadig viktigere å skjære rett del på første forsøk, og dermed minske materialkostnader og ikke tape kostbar arbeidstid, er dette svært viktig. Vannskjæreren som Ulefoss Mekaniske har installert heter Omax 60120, og den er utstyrt med Tilt- A- Jet.

- Dette er den siste Omax innovasjonen i deres søken etter perfekte skjær. Programvaren sørger for at skjærehodet er perfekt plassert i forhold til materialet som skal skjæres og gir helt eksakte vinkler på første forsøk, fortsetter Lundin forklarende.

- Når det gjelder programvaren så er dette noe som hele tiden oppgraderes. Derfor er det viktig for oss å få ut budskapet om gratis oppgradering på livstid. Kunden skal ikke måtte ha noen ekstra kostnader for hele tiden å ha en optimal maskin. Derfor oppgraderer Omax programvaren helt uten kostnader så lenge maskinen eksisterer, understreker Lundin.

En annen viktig ting med denne vannskjæreren er hvor raskt skjærebordet kan senkes. I løpet av svært kort tid kan vannivået heves. Skjæreprosessen skjer dermed nærmest uten støy og uten noe vannsprut. Dette gjør arbeidsmiljøet støyfritt og andre maskiner kan plasseres i samme lokaler uten bekymring for vannsprut.

- Vi i Hydrocut er selvfølgelig svært stolte over tilliten vi blir vist gjennom bestilling av maskin nummer to, og vi skal sørge for at kunden fortsetter å være fornøyd, avslutter Patrik Lundin.

 

Les mer om Omax vannskjærere på www.hydrocut.se og om Ulefoss Mekaniske sine tjenester på www.ulefossmekaniske.com

Torleiv Bjørgum, grunnlegger av Ulefoss Mekaniske og fortsatt i full drift med saksa.
Torleiv Bjørgum, grunnlegger av Ulefoss Mekaniske og fortsatt i full drift med saksa. Foto: Ronny Skas
Atle Nymoen i firmaet Ulefoss Mekaniske i jobb med Durma kantpresse AD-R 30220
Atle Nymoen i firmaet Ulefoss Mekaniske i jobb med Durma kantpresse AD-R 30220 Foto: Ronny Skas