Ny Amada kantpresse til T. Asbjørnsen

Med økt oppdragsmengde og mange forskjellige typer jobber trengte blikkenslagerbedriften T. Asbjørnsen en kantpresse som er effektiv. Valget falt på Amada, både på grunn av maskinens kvalitet men også på grunn av god oppfølging av leverandøren.

Tommy Asbjørnsen foran sin nye Amada.
Tommy Asbjørnsen foran sin nye Amada.
Publisert

T. Asbjørnsen AS startet som et enkeltpersonforetak i 1998. Lokalet var på 40m2 og i takt med økende oppdragsmengde ble lokalene raskt for små. I februar 2007 flyttet firmaet inn i et helt nytt verkstedbygg på 230m2, med 54m2 lager og beliggenhet i Sande i Vestfold. Firmaet har siden starten investert betydelig i maskiner og utstyr. De fremstår i dag som en moderne blikkenslagerbedrift, og påtar seg alle tenkelige oppdrag innen kobber- og blikkenslagerfaget. Nylig installerte de en helt ny Amada HFE T2 1003.

Stor allsidighet

- Vi utfører alle typer oppdrag innen blikkenslagerfaget, og veldig ofte skreddersydde løsninger, forklarer Tommy Asbjørnsen, daglig leder i bedriften. Størstedelen av oppdragene er rettet mot industrien hvor vi driver mye spesialproduksjon av maskinbur, deksler, støpeformer, beholdere, transportkasser i alle tenkelige varianter, stativ, bord, benker og ventilasjonskanaler for å nevne noe, fortsetter Asbjørnsen.

Bedriften holder i disse dager på med ferdigstillelse av en stor jobb for en privatkunde i Sande.

Ferdig installerte kanaler til det omtalte prosjektet i Sand.e
Ferdig installerte kanaler til det omtalte prosjektet i Sand.e

- Der har vi utført utvendige beslagsarbeider i VM-Zink, og montert ventilasjon og kjøleanlegg hvor det aller meste av kanalanlegget ble produsert i firkantkanaler på grunn av liten takhøyde. I tillegg har vi laget høyttaler/ spotlightkasser og foringer til takkupler i 3mm aluminium som vi lakkerte innvendig. Dette har vært en artig, men krevende jobb hvor bortimot alt har blitt spesiallaget, forklarer Asbjørnsen videre.

I tillegg til det som er nevnt sveiser blikkenslagerverkstedet mye aluminium, stål og syrefast, og utfører dessuten produksjon og reproduksjon av gamle detaljer eller gjenstander i blant annet kobber og sink.

Lite plass ga flere utfordringer, men fleksibilitet løste også det i det tekniske rommet.
Lite plass ga flere utfordringer, men fleksibilitet løste også det i det tekniske rommet.

- Siden oppdragsmengden vår er så variert som den er, så er det veldig viktig at tiden vi bruker til oppsett av maskinen er så kort som mulig. Vi ønsker også riktig resultat fra første kjøring. Det er veldig sjelden vi utfører veldig stor serieproduksjon, men har som regel små serier hvor oppsett av maskinen er det mest tidkrevende. Derfor er det viktig med en kantpresse som er enkel og intuitiv å bruke, rask å lære og viktigst av alt, rask å sette opp.

Teleskopisk maskinbur med leddet dør.
Teleskopisk maskinbur med leddet dør.

Amada – mye for pengene

- Vi gikk noen runder med oss selv i forhold til valg av maskin og opplevde at noen leverandører har en tendens til å snakke ned andre maskiner. Dette opplevde vi ikke hos Amada, som kun hadde fokus på egne maskiner, deres fordeler og ytelser. Dette er en egenskap vi setter veldig pris på. Det finnes mange gode maskiner og leverandører på markedet og for oss virker det mot sin hensikt når noen snakker andre ned, forklarer Asbjørnsen videre

I tillegg til disse viktige egenskapene så kjenner vi godt til den gode kvaliteten som Amada har i sine maskiner. Vi har også fått svært god service underveis av Torkil Myklebost, vår kontakt hos Amada Norge og god hjelp ved installasjonen. Vi føler vi har fått svært mye maskin for pengene når vi valgte en Amada, forklarer Asbjørnsen om hvorfor de valgte en Amada.

Egenprodusert verktøytralle lakket i Amadafarge.r
Egenprodusert verktøytralle lakket i Amadafarge.r

Trenger flere fagfolk

Bedriften har investert betydelig i maskiner og utstyr helt fra oppstarten av firmaet, og dette gjør firmaet i stand til å levere den ypperste kvalitet på produktene som leveres.

- Dette viser våre kunder å sette pris på og oppdragsmengden øker stadig. I takt med den økende oppdragsmengden vurderer jeg også å ansette flere, men jeg synes det er vanskelig å finne fagarbeidere. Kanskje blir det aktuelt å anskaffe en lærling som blir løsningen. Vi vurderer også en utvidelse av lokalene slik at jeg kan få på plass en skjæremaskin, men det betinger at vi er flere enn to ansatte, avslutter Tommy Asbjørnsen smilende.

Les mer om T. Asbjørnsen på: www.tablikk.no