Ny dempet CoroBore 825 gir bedre sikkerhet og økt produktivitet

Sandvik Coromant byr på forbedret ytelse med Silent Tools dempeteknologi og et lettere og kortere finboringshode.

Publisert

Skjær- og verktøyleverandøren Sandvik Coromant lanserer en ny generasjon CoroBore 825 dempet finboringsverktøy. Systemet bruker Silent Tools-teknologien, med dempere som er dimensjonert spesielt slik at de passer til alle adapterestørrelsene i sortimentet og leverer maksimal ytelse for brukeren. For det første gir denne løsningen større prosessikkerhet i situasjoner der vibrasjonsproblemer ofte dukker opp, for eksempel ved maskinering med lange overheng, og dessuten forbedrer den produktiviteten ettersom kuttedataene kan økes betraktelig.

Optimal ytelse

En av de viktigste nyhetene i den siste generasjonen verktøy er at materialet i finborenheten er endret fra stål til aluminium. I tillegg er finborenheten kortere, slik at demperen kommer nærmere skjæreggen, noe som er gunstig for prosesstabiliteten.

- Innvendige kanaler for fremføring av kjølevæske, sikrer at den treffer rett på skjæreggen, og det bidrar til en forbedret overflatefinhet, høyere skjærhastigheter og større prosessikkerhet. Den nye generasjonen verktøy vil gi optimal ytelse og stabilitet brukt sammen med en grunnholder – for å integrere verktøyet i en steilkon, HSK eller Coromant Capto-spindel. Brukes flere forlengere, vil det redusere stabiliteten og ytelsen, sier Jenny Nilsson, global produktsjef hos Sandvik Coromant.

Ideell for finboring

CoroTurn-skjærholdere for de nye verktøyene har inngangsvinkler på 92-95°. Det er med på å gi økt stabilitet på grunn av mindre utbøying av verktøyet, noe som gjør det mulig å nærme seg bunnen av et blindhull uten å bruke en større del av skjærkanten.

CoroBore 825 er, ifølge produsenten, ideell for alle finboringsapplikasjoner og dekker diametere fra 19 til 167 mm (0,748 til 6,575 tommer) Et eget sortiment med skjærholdere kan brukes for å gjøre backboring operasjoner. Fremføring av kjølevæske er det samme for bakboring som for frontboring. For enkelhets skyld leveres det komplette verktøyet med adapter og skjærholder som ett sett, med en produktkode.

Du finner mer informasjon på: www.sandvik.coromant.com