Ny mekanisk sentrerende skrustikke – C2

Høy presisjon og pålitelig prosess, lukket drivverk og optimalt sponutkast – moderne emnefastspenningsteknologi med svært godt nyttekostnadsforhold. Det er superlativene Gressel AG bruker om sin nye skrustikke.

Den nye C2 125 L-160 mekanisk sentrerende skrustikke med vendbare gripebakker.
Den nye C2 125 L-160 mekanisk sentrerende skrustikke med vendbare gripebakker.
Publisert Oppdatert

Gressel AG er en sveitsisk spesialist innenfor emnefastspenningsteknologi som har hovedkontor i Aadorf, Sveits. Med sin nye C2 mekanisk sentrerende skrustikke kompletterer selskapet sitt produktsortiment med en praktisk og rimelig skrustikke.

 

Kan kombineres med andre

Den nye C2-serien bygger på mange års erfaring med utvikling og produksjon av fastspenningssystemer for maskinbearbeiding av arbeidsstykker og er konstruert på samme måte som direkte mekaniske skrustikker. C2 sentrerende skrustikke er kompatibel med de andre fastspenningskomponentene i Gressels utvalg, som gredoc fastspenningssystem med mekanisk nullpunkt, men den kan også tilpasses og kombineres med andre nullpunkts fastspenningssystemer.

Høy repitisjonsnøyaktighet

Sentrerende skrustikke C2 125 L-160 på gredoc-konsoll.
Sentrerende skrustikke C2 125 L-160 på gredoc-konsoll.

C2-seriens sentrerende skrustikker fås for øyeblikket i størrelse 125 og i de to verktøykropplengdene L-160 og L-300. Drivverket bygger på en solid presisjonsspindel, og med den heldekkende kapslingen er den beskyttet mot ytre påvirkning. Kraften påføres direkte, og kraftkurvestigningen er lineær. Bakker og sleder lukkes/åpnes synkront, og fastspenningsområdet avhenger av bakkene som brukes, det vil si fra 0 til 163 mm (C2 125 L-160) eller fra 0 til 303 mm (C2 125 L-300). Det justerbare senteret er forspent (kulelagre) og virker helt uten slark, noe som – kombinert med monterte sleder – gir høy repetisjonsnøyaktighet innenfor området +/- 0,01 mm. Holdekraften avhenger av dreiemomentet, som er maksimal 100 Nm for sentrerende skrustikke C2, og maksimal holdekraft er 35 kN. 

Fleksibel tilpasning

Det kompakte og praktiske konseptet byr på funksjoner som optimalt sponutkast for høy fastspenningsnøyaktighet og pålitelig prosess, moduloppbygging slik at systemet kan brukes som et universelt fastspenningssystem for bearbeiding av første og andre side med gripebakker eller glatte bakker, minimale forstyrrende kanter for fremragende adkomst og åpen verktøytilgjengelighet i 5-akset bearbeiding, fleksibel tilpasning til bruk på paller og fastspenningstårn samt pallelagringsenheter og med automatisert håndtering av arbeidsstykker.

Tilpasses ulike behov

I grunnversjonen har C2 sentrerende skrustikker to presisjonshull (diameter 12 H7) til posisjonert fastholding av gitter plater og bord med innspenningsspor. Her er de sentrerende skrustikkene festet ovenfra med to (C2 125 L-160) eller fire M 12-bolter (C2 125 L-300). Det er også tilpasningsdeler for å feste innrettingsbolter og sentreringsstifter til å feste skrustikken på bæreplaten i gredoc fastspenningssystem med mekanisk nullpunkt.

På bakgrunn av modulsystemet kan C2 sentrerende skrustikke tilpasses ulike behov, for eksempel med reverserbare gripebakker, kombibakker, aluminiums bakker, adapter- og dreieplater, 5-akset bakker (spennvidde 65 og 125 mm) eller med tilpassede sålestøtter for systemløsninger med gredoc fastspenningssystem med mekanisk nullpunkt. C2 sentrerende skrustikke (125-L160) fås også med tilpasningsdeler for nullpunkts fastspenningssystemer fra andre leverandører. Andre alternativer kan fås fra Gressels svært omfattende utvalg av toppbakker (standard bakker, trinnbakker, posisjoneringsbakker osv.).

Sentrerende skrustikke C2 125 L-300 modulsystem på dobbel gredoc-konsoll.
Sentrerende skrustikke C2 125 L-300 modulsystem på dobbel gredoc-konsoll.

 

For mer informasjon besøk: www.ravema.no