Ny rekord for Formnext 2019

Formnext fortsetter å bli verdens ledende utstilling for additiv produksjon og moderne industriproduksjon de siste årene. Messen fortsetter denne utviklingen i rekordfart i 2019.

Publisert

I mars har 518 utstillere allerede registrert for Formnext i år. Dette er en annen signifikant økning i forhold til samme tid året før. Utstillingsarealet som Formnext 2019 dekker har allerede overskredet den endelige størrelsen på Formnext 2018.

I tillegg til utvidelse av standarealet til eksisterende utstillere har Formnext klart å tiltrekke seg 147 nye utstillere. En imponerende høy andel av utstillerne som debuterer på Formnext i 2019 er internasjonale (64 prosent), med selskaper fra Kina, Storbritannia, USA, og Nederland som er sterkest representert.

Vekst langs hele prosesskjeden

Formnext har registrert sterk vekst langs hele prosesskjeden. De nye utstillerne inkluderer internasjonale grupper som 3M Advanced Materials, Bosch Rexroth, Covestro, Evonik, Mitsubishi og thyssenkrupp Materials. De vil presentere sine additiv produksjonsløsninger på Formnext. I tillegg er mange unge og innovative bedrifter fra hele verden representert, samt etablerte mellomstore bedrifter som Peter Lehmann og August Rüggeberg, og industrielle klynger som Bayern Innovativ og Leichtbau BW.

Etterbearbeidingsområdet har utviklet seg betydelig, noe som er nøkkelen til den videre industrielle utviklingen av additiv produksjon.

- Her har mange selskaper fra tradisjonelle industrisektorer sett markedsmuligheter og utviklet svært spennende produkter og teknologier, sier Sascha F. Wenzler, Vice President for Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH, og legger til:

- I tillegg til vekst i andre sektorer kan Formnext også utvide prosesskjeden ytterligere og utforske de ulike områdene i større grad. Formnext gjenspeiler utviklingen som ser additiv produksjon i industrien ofte integrert i en flerstegs produksjonsprosess, hvor flere produksjonsprosesser er koblet og kombinert. Vi demonstrerer ulike produksjonsprosesser, som i hovedsak er additiv produksjon, sier Wenzler.

Verdens 3D-printelite i Frankfurt

På grunn av den store veksten vil Formnext 2019 finne sted i Hall 11 og 12 for første gang, den mest moderne delen av messeområdet i Frankfurt. Den høykvalitets og elegante arkitekturen til de to salene, kombinert med den moderne og romslige inngangsbygningen Portalhaus, gir en helt spesiell setting for Formnext. I begge haller vil Formnext okkupere de nedre og øvre nivåene.

- Når vi bestemmer hvor vi skal plassere utstillere, fortsetter vi med å blande ting, noe som har vist seg vellykket de siste årene, og har resonert godt med utstillere, sier Heike Pfab, Formnext Teamleader for salg på Mesago Messe Frankfurt. Den kraftige utviklingen av Formnext understreker den fremtredende posisjonen messen har som en ledende internasjonal utstilling for additiv produksjon og moderne industrielle produksjonsprosesser. Fra 19. til 22. november vil alle verdenselitene i industriell 3D-printing igjen vises i Frankfurt.

For mer informasjon se: www.formnext.com