Øker produktiviteten med Salvagnini

Hellbergs Dörrar i Mellerud AB vokser og vil nå investere i en ny produksjonslinje fra Salvagnini Scandinavia AB. Linjen består av høytlager, stansemaskin og panelknekkemaskin er fullt automatisert og vil bidra til sikret kvalitet og økt produksjonskapasitet.

Publisert

Hellbergs produserer klassede ståldører som branndører, sikkerhetsdører, lyddører, branndører, brannslukningsdører og dører av rustfritt stål. Produksjonslinjens fleksibilitet vil bli utnyttet fullt ut, da det vil være ordrestyrt produksjon av dørblad, karmer og terskler.

- I 2017 har vi økt omsetningen med om lag 20% samtidig økt lønnsomheten. Med denne investeringen går vi inn i det vi kaller Hellbergs 2.0 som er neste fase i utviklingen av fabrikken vår. Valget falt på Salvagnini som er verdensledere innen denne typen utstyr, de har et godt omdømme, samt gode referanser. I anskaffelsesprosessen har de vært ekstremt engasjerte og profesjonelle, så vi ser frem til å starte langsiktig og godt samarbeid med dem, sier Sebastian Hellberg, adm. direktør og eier av Hellbergs Dörrar i Mellerud AB.

- S4Xe-30 + P4L-2516-maskinen som man har investert i, er et velprøvd konsept i Salvagnini-programmet for stanse- og panelknekkemaskiner, som stammer fra vår første linje vist på EMO-utstillingen i 1979, informerer Pelle Wallin, salgsrepresentant hos Salvagnini Scandinavia AB.

Anlegget har et lagersystem hvor forskjellige materialer og formater av plateemner er lagret. Lagringsdelen, som er direkte forbundet med systemet, kan forsyne produksjonslinjen med individuelle platematerialer for ekstremt produktbestemt produksjon av plater og profiler. MD-tårnet har 16 hyller for utgangsmaterialer, og innmatningsområdet kan mate emner direkte til stansemaskinen

- Det er viktig å tilby kundene korte ledetider. Man har ofte behov for å kunne bytte mellom lange og korte serier eller enkelte elementer i "Kit-produksjon" sømløst. Man ønsker å unngå behovet for å bytte verktøy, og det er mulig takket være S4s verktøyhode med flere verktøy, hvor hvert verktøy kan aktiveres uten å byttetid. Stansen er utstyrt med en innebygd vinkelsaks som klipper emner til rett detaljformat. Etter stansemaskinen er det automatiske stablings- og sorteringssystem samt en lademodul for panelknekken. Dette betyr at du kan velge å kjøre maskinene frittstående eller i linje.

- P4L-2516 har en enhet etter innmateseksjonen, som kan rotere de stansede emnene 180 grader for å få belagt plate til utsiden av det ferdige panelet, og er utstyrt med automatisk innstilling av den automatiske plateholderen (ABA) (Automatic Blankholder Adjustment) som gjør det mulig å kjøre Kit-produksjon eller enkeltproduksjon med verktøyinnstilling mellom panelene uten syklustidstap. Automatisk vinkelkompensasjon, MAC 2.0. i tillegg til hybrid knekketeknologi uten hydraulisk oljetank med totalt strømforbruk av knekkedelen på cirka 9kW. For å tilpasse maskinen etter kundens behov er den utstyrt med en unik kombinasjon av knekkeværktøy og holdere.

Fleksibiliteten til linjen vil bli fullt ut utnyttet da produksjonen i stor grad er ordrestyrt stykkproduksjon av dører og karmer. Salvagninis egenutviklete parameterprogrammering, som går tilbake til 1980-tallet, vil automatisk generere maskinprogrammer og administrere den dynamiske jobbkøen i stansemaskinen gjennom kundeordrer via OPS-programvaren (kobling mellom MRP og Salvagnini's off-line programmering). Knekkemaskinen vil ved linjekjøring fungere som en slave til stansemaskinen, som automatisk overfører data sammen med emnet som skal knekkes. Etter P4 blir data overført til neste fase av sanntidsproduksjonen med emnet som transporteres ut fra maskinen.

Maskinen vil bli satt i drift i høst og samtidig flyttes eksisterende maskinpark for bedre produksjonsflyt, noe som til slutt vil gjøre det mulig å produsere flere dører. Maskinen gir også større muligheter til innovative løsninger når det gjelder produktutvikling.

For mer informasjon se: www.hellbergs.se eller www.salvagnini.se