Okuma slutter seg til AMRC

Okuma er nå medlem av AMRC (Advanced Manufacturing Research Center) ved University of Sheffield. Samarbeidet gir flere fordeler for forskere, flyindustrien og Okuma. Det vil ytterligere utvide Okumas langtidskompetanse innen denne sektoren.

MU-8000V-L tilbyr komplekse operasjoner og høy presisjon.
MU-8000V-L tilbyr komplekse operasjoner og høy presisjon.
Publisert Oppdatert

Fra april 2019 på, er Okuma et «tier 1» medlem for de neste fem årene av AMRC ved University of Sheffield. AMRC er et nettverk av verdensledende forsknings- og innovasjonssentre over hele verden. Det er spesialisert på å utforske avansert maskinering, produksjon og materialer av praktisk bruk til flyindustrien. Med det nye medlemskapet vil Norbert Teeuwen (president Okuma Europe) og Stefan Vielsäcker (Senior Manager Okuma) sitte på henholdsvis AMRCs styrings- og teknologistyrelse.

High-end utstyr for innovativ forskning

Som medlem av AMRC, tilbyr Okuma kunnskap og støtte for den nyeste forskningen i form av en MU-8000V-L, inkludert alle maskinopsjoner. Den allsidige CNC-maskinen kombinerer dreiing og 5-akse maskinering som gjør det mulig å fremstille svært komplekse luftfartskomponenter. I samarbeid med sin britiske distributør NCMT, et «tier 2» medlem av AMRC, vil Okuma også ledsage forskningen med konstant applikasjonsstøtte og gratis service. Etter å ha brukt en MULTUS U3000 tidligere, har AMRC allerede oppleve påliteligheten, presisjonen og allsidigheten til Okuma-løsningene.

AMRC har allerede en Okuma MULTUS U3000 i bruk.
AMRC har allerede en Okuma MULTUS U3000 i bruk.

Pådriver av romfartinnovasjon

På materialvitenskapsområdet vil Okuma delta ved å utvikle maskinapplikasjoner for nye typer materiale som mest sannsynlig vil bli standarder innenfor bransjen. Annen forskning fokuserer på nye komponenter for mer effektive motordrifter som fremtidige løsninger for konvensjonelle motordrifter innen felt som elektro-, hybrid- eller girdrevne systemer. Det overordnede målet med disse forskningsprosjektene er å øke effektiviteten til flystasjoner, samtidig som støy og CO2-utslipp reduseres.

Å være en del av lisensprosessen

Samarbeidet gir flere fordeler til alle samarbeidspartnere. Mens AMRC utvider sin forskningskapasitet med den nye CNC-maskinen og teknisk støtte fra Okuma, får Okuma tilgang til all forskningsdata og immaterielle rettigheter. Å være i forkant med nye utviklinger er viktig og Okuma vil også kunne videreutvikle sin omfattende luftfartskompetanse. En fordel ved å være en del av forskningsprosjektene er at Okuma-maskiner vil bli brukt til å sertifisere innovative materialer og produksjonsprosesser. Dette gjør at Okuma umiddelbart kan tilby løsninger som anbefales og er lisensiert av prosessutviklerne når et nytt materiale eller produksjonsprosess blir klar til produksjon. I tillegg vil samarbeidet bringe forskere, romfartsprodusenter og verktøymaskinbyggere nærmere sammen på et tidlig stadium.

Okuma skal stille ut på EMO 2019 i Hannover, hall 27 stand D26.

For mer informasjon se: www.okuma.eu og www.kaspo.no