OMAX og Hypertherm slår seg sammen

OMAX planlegger å slå seg sammen med Hypertherm for å styrke sin ledende posisjon innen vannskjæreindustrien.

Publisert Oppdatert

OMAX Corporation, som en produsent av slipende vannskjæresystemer, planlegger å slå seg sammen med Hypertherm, en amerikansk produsent av industrielle skjæresystemer og programvare, etter å ha undertegnet en endelig fusjonsavtale som etablerer OMAX som et heleid datterselskap av Hypertherm. Ved avslutningen av transaksjonen, som er forventet på eller rundt 9. april, vil OMAXs bransjeledende direktedrevne pumper, programvare og applikasjonsteknologi kombineres med Hypertherms komplementære portefølje av intensifiserende pumper og slipemiddelgjenvinningssystemer, for å danne bransjens ledende vannskjæreteknologitilbud.

Deler verdier og visjoner

- Da avdøde Dr. Olsen og jeg grunnla OMAX for 25 år siden, var målet vårt å kombinere ny bevegelseskontrollteknologi med programvare for å lage et slipende vannskjæresystem, ulikt alt annet på markedet. Vi har mer enn lyktes med å skape en av verdens beste vannskjæreprodusenter, sier John Cheung, medstifter og administrerende direktør i OMAX, og fortsetter:

- Sammen har vi planlagt fremtiden for OMAX for en stund. I planleggingen av denne fremtiden ønsket vi å samarbeide med et selskap som delte våre verdier og visjoner. Vi ønsket et selskap som ville beskytte vår kultur, gi stabilitet for våre ansatte, og gi våre kunder produkter og tjenester i tråd med vår visjon. Selv om Dr. Olsen dessverre ikke er her for dagens kunngjøring, er jeg sikker på at han ville støtte og ønske dette for OMAX.

Gir bedre løsninger

- Hypertherm er glade for å ønske OMAX velkommen til familien vår, og å samle den ledende forsknings- og utviklingsgruppen innen vannskjæring i verden med vårt hardt arbeidende og talentfulle vannskjæreteam i Minnesota, sa Hypertherms president og administrerende direktør Evan Smith, og la til:

- Vi er sikre på at kombinasjonen av OMAXs banebrytende teknologi og løsninger, innovasjonsfokus, sterke merkenavn, engasjement for kunder og gode kultur er et perfekt supplement til Hypertherms vannskjæretilbud og ledende posisjon innen plasmaskjæring. Det forbedrer vår strategi for å levere skjæreløsninger som stiller kundenes behov først.

OMAX-teamet.
OMAX-teamet.

Utfyller hverandre

Hypertherm har ikke tenkt å gjøre betydelige endringer i OMAXs drift, ledelsesstruktur eller distribusjonskanaler. Selskapets nåværende kontorer og produksjonsvirksomhet i Kent, Washington, der størstedelen av de 367 tilknyttede selskapene er lokalisert, forblir intakt, uten konsolideringer eller reduksjoner som er planlagt, i tråd med Hypertherms ikke-layoff-filosofi. Hypertherm forventer også å fortsette både Hypertherm og OMAX vannskjæring produkttilbud og merker, da selskapenes teknologier og forretningsmodeller utfyller hverandre.

Omax i Norge forhandles av Precise Cut AS.

For mer informasjon se: www.hypertherm.com og www.thermocut.no