OnRobot med den letteste verktøyveksleren

Den danske produsenten OnRobot lanserer Quick Changer, bransjens letteste og mest kompakte verktøyveksler for robotikk.

Publisert Oppdatert

OnRobot, en global leder innen gripeverktøy for robotikk, er klar med en unik, ny patentert verktøyveksler for samarbeidende bruksområder, utviklet av Purple Robotics, nylig kjøpt av OnRobot. Med en vekt på bare 200 gram har Quick Changer (hurtigveksler) liten innvirkning på robotens nyttelast. Den kompakte størrelsen gir også minimal avstand fra verktøyets senterpunkt (TCP), noe som reduserer stress på robotleddene. Quick Changer frigjør gripeverktøy med bare et klikk, og innsatte verktøy blir automatisk plassert riktig med en repeterbarhet på ±0,02 mm. Quick Changer kan brukes på hvilken som helst robotarm, drone eller annet utstyr med en ISO-9409-1-flens.

Enkelt å bruke

- Du trenger ikke lenger å bruke tunge og klumpete verktøyvekslere med spisse håndtak og skarpe plater som stikker ut. Quick Changer gjør det mulig for mennesker og coboter å jobbe tett sammen på en sikker og pålitelig måte, sier Lasse Kieffer, tidligere administrerende direktør for Purple Robotics og nå en del av forsknings- og utviklingsavdelingen på OnRobot.

OnRobots administrerende direktør, Enrico Krog Iversen, ser Quick Changer som en del av selskapets fortsatte satsing på innovasjon rundt samarbeidende robotikk.

- Som våre andre gripeverktøysprodukter, er Quick Changer fullstendig samarbeidende, hvilket betyr at det er enkelt å bruke, kostnadseffektivt og uten skarpe kanter, sier Iversen.

Partnere slutter seg til

Den nye verktøyveksleren vil bli båret fram av et bredt nettverk av globale distributører som er ivrige etter å presentere produktet til produsenter.

- Både høyden og vekten på denne verktøyveksleren er det laveste jeg noensinne har sett. Uansett hvilken type verktøy som er installert på roboten er ikke hurtigveksleren i veien. Dette er et produkt som burde selges med alle roboter, sier Henrik Christensen, produktleder hos OnRobot-distributøren Bila Robotics i Danmark.

Silas Robertson, salgs- og markedsdirektør hos OnRobots amerikanske distributør Olympus Controls, understreker betydningen av forbedret utskiftingstid:

- Med Quick Changer er det bare å trykke på en knapp for å bytte endeeffektorene på roboter. Det betyr at du aldri trenger å finne den manglende skiftenøkkelen for å installere neste robotendeeffektor.

For mer informasjon, besøk www.onrobot.com