P. Meidell AS ny norsk forhandler av Göteneds og Forstner

P. Meidell AS er ny forhandler av Göteneds og Forstner platebearbeidingsmaskiner i Norge. Avtalen gjelder fra 1.juli 2019.

Publisert Oppdatert

Historien om Meidell starter allerede i 1891, da P. Meidell og Ludvig Foss kjøpte J. A. Stampes Maskinforretning i Christiania. De la grunnlaget for det som i dag er et av de eldste og mest kjente selskapene i bransjen. Med hovedkontor og lager i Oslo er firmaet i dag representert i hele Norge og har 30 ansatte. Selskapet er familieeiet, og dagens hovedeier er 3.generasjon Peter Meidell.

- Gjennom hele firmaets levetid på snart 130 år, har vi forsøkt å utvikle oss for å møte kundenes behov på en best mulig måte, og det vil også fortsette å gjøre i fremtiden. Det er derfor gledelig for oss i Meidell å kunne utvide vår allerede attraktive produktportefølje innen platebearbeidngsmaskiner, med sterke kvalitetsmaskiner fra Forstner og Göteneds, sier Kjell Åge Olsen i Meidell.

Riktig samarbeidspartner

CIDAN Machinery er en svensk produsent av kvalitetsmaskiner for platebearbeiding, coilhåndtering og kanalproduksjon, og markedsføres under merkenavnene CIDAN, Göteneds og Forstner.

- Etter endringer i vår forhandlerstruktur har vi søkt etter en ny partner for å håndtere våre produkter i det norske markedet. Det er derfor ekstra gledelig å kunne meddele at vi nå har funnet denne partneren i Meidell, en profesjonell og sterk totalleverandør i det norske markedet og med høy troverdighet i de segmentene vi opererer. Kjemien er god og vi ser frem til i fellesskap å videreutvikle merkevarene Gõteneds og Forstner i det norske markedet, sier Lars Olander, salgssjef hos CIDAN Machinery Sweden AB, og fortsetter:

– Vi gleder oss til økt salg i både blikkenslager- og industrisegmentet, og vi er overbevist om at Meidell er den riktige samarbeidspartneren for denne utfordringen, sier Olander.

Göteneds startet i 1907 som et mekanisk verksted og begynte tidlig å produsere maskiner til metallbearbeidende industri. Siden den gang har de levert maskiner i over 100 land. Göteneds har gjennom årene også solgt mange maskiner i Norge og håper å fortsette med det.

Digitalisering er nøkkelen – nuIT

CIDAN Machinery eier også nuIT – et programvareselskap som utvikler nettbaserte løsninger for metallindustrien.

- Ved hjelp av våre integrerte programvare- og maskinvare løsninger for metallindustrien, kan vi nå enkelt hjelpe deg å optimalisere virksomheten din.

Gjennom nuSmartFactory tilbyr vi ulike nettbaserte løsninger som effektiviserer plateproduksjonen, forklarer Kjell Åge Olsen.

Et praktisk eksempel er hvor blikkenslageren helt enkelt tegner og risser nødvendige profiler til jobben som skal utføres på et nettbrett eller liknende, gjerne direkte fra byggeplassen. Deretter er informasjonen umiddelbart tilgjengelig på kontoret og i produksjonen sammen med tilhørende nødvendig dokumentasjon, slik at nødvendige deler kan produseres uten tidstap.

- Dette er løsninger som muliggjør både raskere produksjon og leveranser, og bedre utnyttelse av produksjonsutstyr ute hos kundene våre. Vi gleder oss til reise ut og presentere disse mulighetene. Slik bistår vi kundene våre med å møte kravene til Industri 4.0 i deres produksjon, avslutter Kjell Åge Olsen.

For mer informasjon se: www.meidell.no