Pepper på SMART industri

Pepper kommer fra SoftBank Robotics og er en humanoid robot som er laget for å kommunisere med mennesker via samtale, berøring og uttrykk for følelser. Roboten Pepper treffer du i utstillingshallen hvor den gir deg nyttig informasjon i forbindelse med ditt besøk på SMART industri.

Pepper er ansatt som prosjektmedarbeider på SMART Industri. Pepper vil vise noen av mulighetene som en robot gir og fortelle deg mer om bærekraft i industrien.
Pepper er ansatt som prosjektmedarbeider på SMART Industri. Pepper vil vise noen av mulighetene som en robot gir og fortelle deg mer om bærekraft i industrien.
Publisert

Pepper er ikke en funksjonell robot for husholdning eller i industrien. I stedet er Pepper ment å "gjøre folk lykkelige", forbedre folks liv, ha det gøy med folk og koble folk med omverdenen. Pepper brukes blant annet som resepsjonist på flere kontorer i Storbritannia. Den er i stand til å identifisere besøkende ved bruk av ansiktsgjenkjenning og sender så varsel til møtearrangøren om at besøket er kommet. Roboten har også vært ansatt i banker og medisinske fasiliteter i Japan. Ved hjelp av spesielle applikasjoner er den blitt ansatt på alle Hamazushi restauranter i Japan. Pepper er tilgjengelig som en forskningsrobot for skoler, høgskoler og universiteter for å undervise i programmering og gjennomføre undersøkelser på human-robot-interaksjoner. Robotens hode har fire mikrofoner, to HD-kameraer (i munn og panne) og en 3-D dybdesensor (bak øynene). Det er et gyroskop i torso og berøringssensorer i hodet og hendene. Mobilbasen har to sonarer, seks lasere, tre støtfangere og et gyroskop.

Mer informasjon HER