PostNord blir leverandør av 3D-produksjon

PostNord AB og GKN Powder Metallurgy innleder samarbeid for å redusere time-to-market for 3D-printede deler.

3D-printing i metall er i ferd med å slå rot i produksjonsindustrien.
3D-printing i metall er i ferd med å slå rot i produksjonsindustrien. Foto: Joppe Næss Christensen
Publisert Oppdatert

PostNord AB, en ledende leverandør av kommunikasjons- og logistikkløsninger i Norden, har inngått partnerskap med GKN Powder Metallurgy, en ledende innovasjonsutviklingspartner innen produksjonsindustrien. Samarbeidet vil gjøre 3D-print av deler i produksjonsindustrien til et mer åpent og tilgjengelig marked.

Konkrete fordeler

Med 3D-printing kan globale produsenter optimalisere sin leveringskjede for deler med strømlinjeformet logistikk som gjør det raskt og enkelt å få deler dit de trengs i Norden, noe som vil redusere tiden til markedet med opptil 48 timer.

- 3D-printing i metall gir konkrete fordeler for produsenter som implementerer teknologien, i tillegg til positive effekter på bunnlinjen, uttaler Ylva Ekborn, adm. direktør i PostNord Strålfors Group.

Teknologiske fremskritt og nye logistikkstrategier vil gi konkurransefortrinn, sier Ylva Ekborn, adm. direktør i PostNord Strålfors Group.Foto: Christiaan Dirksen
Teknologiske fremskritt og nye logistikkstrategier vil gi konkurransefortrinn, sier Ylva Ekborn, adm. direktør i PostNord Strålfors Group.Foto: Christiaan Dirksen

3D-print for hele Norden

Med den nye utviklingen innen 3D-print kan selskaper nå utforske mulighetene innen 3D-produksjon og utnytte potensialet innen ny og avansert teknologi.

- Dette samarbeidet skraper bare på overflaten av det som er mulig når produsenter utforsker nye måter å dra nytte av teknologiske fremskritt og nye logistikkstrategier på for å oppnå konkurransefortrinn, sier Ekborn.

Partnerskapet mellom PostNord AB og GKN Powder Metallurgy er et første skritt mot å gjøre logistikken mer effektivt og å forbedre produsentenes ledetider. Det viser også at PostNord kan være leverandør av 3D-produksjon innen et bredt utvalg av materialer, fra plast til metall, i hele Norden.

Radikal endring

- Vi innleder samarbeid med PostNord AB fordi vi ser en mulighet til å forbedre leveringskjeden innen produksjonsindustrien, særlig i Norden, sier Peter Oberparleiter, adm. direktør i GKN Powder Metallurgy, og fortsetter:

Peter Oberparleiter, adm. direktør i GKN Powder Metallurgy mener metall 3D-printing av deler vil radikalt redusere ledetiden i industrien.
Foto: GKN
Peter Oberparleiter, adm. direktør i GKN Powder Metallurgy mener metall 3D-printing av deler vil radikalt redusere ledetiden i industrien. Foto: GKN

- Dette partnerskapet vil gi kundene våre en utrolig fordel – det reduserer ledetiden for deler med nesten to arbeidsdager, noe som er utrolig viktig for de kundene som PostNord betjener. Vår teknologi for 3D-printing i metall endrer den tradisjonelle produksjonsindustrien radikalt: Den reduserer produksjonsledetidene betraktelig og gir mulighet til å produsere enda mer komplekse produkter. Samarbeidet med PostNord AB reduserer det logistiske gapet vi ser på markedet og sikrer at utskrevne deler leveres til produsentene effektivt og i tide. Dette er det første skrittet mot å etablere additiv fremstilling koblet til utskriftsnettverket i GKN Powder Metallurgy.