Prima Power på Blechexpo 2019

Prima Power viser «banebrytende» løsninger som dekker alle stadier av metallbearbeiding på den kommende Blechexpo 2019 i Stuttgart 5. til 8. november.

Prima Power eP Genius 103, servoelektrisk kantpresse med automatisk verktøyveksler.
Prima Power eP Genius 103, servoelektrisk kantpresse med automatisk verktøyveksler.
Publisert

På messen presenterer Prima Power blant annet den servoelektriske kantpressen med automatisk lagring av verktøy: eP Genius 1030, og gjør med det sin verdensomspennende debut. 2D-maskinen Laser Genius 1530 med 10 kW fiberlaser og fleksibelt lagringssystem Combo Tower Laser blir å se, dessuten det integrerte stanselasersystemet Combi Genius 1530 med LSR-laste- og stablingsrobot. Videre vises den servoelektriske BCe Smart knekkecellen med ny API (Advanced Profile Inspection) og DABA (Dynamic Adjustment of the Bending Angle) teknologier.

Laser Genius 1530 fiberlasermaskin med 10 kW laser og Combo Tower Laser.
Laser Genius 1530 fiberlasermaskin med 10 kW laser og Combo Tower Laser.

Korte syklustider

Det blir verdenspremiere på Blechexpo med Prima Power sin nye knekkeløsning; eP Genius 1030, som består i integrasjon av den servo-elektriske kantpressen eP-1030 med et automatisk verktøyvekslingsmagasin. Den dynamiske servoelektriske teknologien, som gir konstant ytelse over tid takket være fraværet av hydraulikkolje, kombineres med fordelene med et raskt og dynamisk automatisk verktøyskiftesystem. Resultatet er et mer allsidig, raskere og mer pålitelig knekkesystem, som eliminerer det manuelle oppsettet av maskinen og lar operatøren sette av tid og ferdigheter til å utarbeide knekkeprogram. Denne løsningen er spesielt tilpasset små serier, der det er mulig å estimere maskinoppsettet pålitelig, og korte syklustider blir avgjørende for å oppnå en høyere konkurransekraft.

Flere bearbeidingsmuligheter

Kantpressen eP Genius har 15 akser og en maksimal verktøyskapasitet opp til 32 meter. EP-1030 kantpresse, som er inkludert i løsningen, er den mest allsidige maskinen i eP servoelektrisk serie, en ifølge maskinprodusenten, perfekt kombinasjon av tonnasje og arbeidskapasitet (105 tonn med en knekkelengde på 3060 mm), automatisk CNC-korrigering, 5-akset bakmåler og IRIS Plus vinkelstyringssystem på CNC-kontrollerte motoriserte armer. Verktøymagasinet, som er hovedinnovasjonen for dette produktet, har plass til totalt 32 meter verktøy som skal plasseres på åtte verktøyholderstøtter som beveger seg på tre akser. Den gjør det mulig å håndtere verktøy (Wila-type) med en minimum lengde på 20 mm opp til 515 mm. Videre roterer en revolver verktøyene, som er hentet fra verktøymagasinet, for å gi flere bearbeidingsmuligheter. Det nyeste brukergrensesnittet lar programmering av emnet på en enkel og intuitiv måte, både på maskinen og off-line, så vel som automatisk styring av maskinoppsettet.

Produktiv og nøyaktig maskin

I Stuttgart vil Prima Power vise høyytelsesmaskinen Genius 1530 fiberlasermaskin med 10 kW laser, med den, ifølge maskinprodusenten, beste gjennomskjæringstiden i klassen på mindre enn ett sekund, og nye skjæredyser som gir en reduksjon av gassforbruket. Disse fordelene skal gi en meget produktiv og nøyaktig maskin som kan skryte av lineære motorer, karbonfibervogn og intelligente prosessensorer. Laser Genius med 10 kW fibergenerator er, ifølge produsenten, den ideelle løsningen for alle industrielle felt: fra underleverandører, så vel som landbruks- og anleggsmaskiner til industrielle kjøretøy.

Maskinen vises med Prima Power fleksibelt lagringssystem som integrerer laste- og lossingsfunksjoner i Combo Tower Laser, den «optimale løsningen» for nattproduksjon med stor kapasitet på råvarer og mellomlagring for ferdige komponenter sammen med restmaterialer. Laser Genius vokser med kundens behov og den kan integreres i senere stadier med andre moduler, for eksempel det automatiske sorteringssystemet LST, for å forbedre automatiseringsnivået i produksjonsflyten i fabrikken.

Prima Power Combi Genius 1530 med den nye øyesikkerhetsbeskyttelsen montert rundt skjærehodet og LSR (Loading and Stacking Robot).
Prima Power Combi Genius 1530 med den nye øyesikkerhetsbeskyttelsen montert rundt skjærehodet og LSR (Loading and Stacking Robot).

Jubileum

I år feirer Prima Power 30 år med integrert laserstanseteknologi. På Blechexpo vil det bli vist frem Combi Genius 1530 med den nye øyesikkerhetsbeskyttelsen montert rundt skjærehodet, som unngår bruk av beskyttelsesvegger rundt maskinen, noe som resulterer i større tilgjengelighet og synlighet av systemet og forenklet installasjon.

Passer stykkproduksjon

Combi Genius er tilgjengelig i to forskjellige ytelseskategorier: Pure, for en effektiv produksjon med lavere investeringskostnad, og Dynamic, vises på messen, for maksimal produktivitet og effektivitet. Verktøymagasinet til Combi Genius kan tilpasses og optimaliseres for ethvert behov. Samtidig kan et rekordstort antall 384 verktøy settes inn i magasinet. Combi Genius har «Intelligent Ram», som forkorter vekslingstid av verktøy og øker antall verktøy i magasinet, spesielt indekseringsverktøy, og kan utstyres med Multi-Tool-stasjoner for ytterligere å øke antall verktøy. Opptil 300 kN servoelektrisk stansekraft kan velges. Maskinen er utstyrt med CF-serie 4 kW fiberlaser, utviklet og produsert av Prima Power, og LSR Laste og Stable Robot for automatisk materialhåndtering og stabling av emner på paller.

Prima Power vil også stille ut på Blechexpo 2019 den velkjente servoelektriske teknologien til BCe Smart knekkecelle. Det er en servoelektrisk halvautomatisk maskin, ideell for stykkproduksjon, sett med komponenter, perforert materiale, tynnplater med store hull og preginger. Den kompakte utformingen og den kombinerte laste- og lossesekvensen garanterer, ifølge produsenten, høy produktivitet. Maskinen er utviklet for kunder som leter etter en fleksibel og halvautomatisk panelknekkemaskin med et "sikkerhetsintegrert" konsept som lar operatøren kun fokusere på verdiskapende operasjoner, hjulpet av visuelle enheter og lydsignaler.

Servoelektrisk BCe Smart knekkecelle fra Prima Power inkluderer nye API og DABA teknologier.
Servoelektrisk BCe Smart knekkecelle fra Prima Power inkluderer nye API og DABA teknologier.

Ny programvare

BCe Smart er utstyrt med to helt nye teknologier som API, Advanced Profile Inspection, som består av en kameraenhet som brukes til å utføre korreksjoner på en knekkeoperasjon for å nå målvinkelen innen den nødvendige toleransen, og den «revolusjonerende» DABA-teknologien (Dynamic Adjustment of the Bending Angle), takket være de korrigerende parametere som foreslås i forhold til materialvariablene som tillater en betydelig reduksjon i tiden som kreves for å opprette et nytt panel.

Programvaren spiller en grunnleggende rolle i utvalget av Prima Power-produkter, ettersom den tillater tilkoblingsmuligheter og datautveksling som ligger til grunn for den digitale transformasjonen av produksjonen og administrerer effektivt alle mulige kombinasjoner mellom de forskjellige teknologiene. I messeområdet dedikert til programvare vil besøkende kunne se demonstrasjoner av de nye parametriske funksjonene til MasterBend, det nye brukergrensesnittet for Tulus Performance Reporting, og den nye skybaserte applikasjonen Tulus Analytics, som tilbyr kundene en rekke analyser hentet fra maskindata.

Prima Power finner du på Blechexpo I Stuttgart fra 5. til 8. november i hall 3, stand 3504.

For mer informasjon se: www.primapower.com og www.dinmaskin.no