Promet investerer igjen: Tre nye fra Mazak

Blikket er løftet, maskinene sviver og igjen ser man nye Mazak-maskiner hos Promet i Tananger. Etterspørselen er stor innen maskinering, men nå ser det også ut til å lysne innen 3D-metallprinting.

Operatør Eirik Aarsheim ved den nye Mazak Integrex i500.
Operatør Eirik Aarsheim ved den nye Mazak Integrex i500.
Publisert

Maskinregisteret møter adm. direktør i Promet AS, Tor Nordheim, like før jul, og han kunne fortelle om bedre tider enn på lenge.

- Vi ser at det er økende etterspørsel av maskineringstjenester, så vi har forberedt oss på dette med investeringer og nyansettelser, sier Nordheim.

Øker kapasiteten

Med utbytting av en gammel maskin og investering i nye maskiner kan Promet nå møte etterspørselen med tre nye Mazak-maskiner i verkstedet. De nye maskinene er en stor Integrex i500, en i300 og en i200. Sammen med syv nye folk og flere på vei inn mener bedriftslederen det skal holde hjulene i gang.

- Vi kjører jo nå døgndrift i ukedagene og det gledelige er at vi ser at ordrene nå er i større volum enn tidligere, noe som gir oss færre omstillinger per dag. Døgndrift har vi faktisk drevet gjennom kriseårene, og det er nok vår satsing på prototyper og små serier som har gjort oss foretrukket i markedet, mener Nordheim.

- Vi har fått bra belegg innen 3D-printing i metall. Nå søker vi en dedikert person med ansvar for produksjonen innen additiv fremstilling, sier Tor Nordheim, adm. direktør i Promet AS.
- Vi har fått bra belegg innen 3D-printing i metall. Nå søker vi en dedikert person med ansvar for produksjonen innen additiv fremstilling, sier Tor Nordheim, adm. direktør i Promet AS.

3D-print på vei oppover

Ikke bare er det godt belegg i maskineringsavdelingen, også innen additiv produksjon har Promet fått vind i seilene.

- Hvis utviklingen fortsetter vil vi vurdere å investere i ny maskin også innen 3D-printing i metall. Kundene har fått øynene opp for hva som er mulig å printe, forklarer Nordheim.

I dag printes det for det meste i 316 og Inconel, men med ny maskin blir det enklere å tilby printing i flere materialer.

- Det tar tid å stille om fra et metall til et annet, så med en ny maskin vil vi både være mer fleksible samtidig som tilgjengeligheten øker. For tiden ansetter vi en ny person som kun skal produsere 3D-print i metall. Totalt er vi på jakt etter tre-fire nye hoder, så kjenner du noen som kan være aktuelle er det bare å ta kontakt, inviterer Tor Nordheim.

For mer informasjon se: www.promet.no