Quick Image 2D - effektivt målesystem

Den nyeste Mitutoyo Quick Image-serien gjorde suksess da den ble lansert i 2015. Den brukervennlige "ett klikk" målefunksjonen er fortsatt uovertruffen. Nå lanserer Mitutoyo en videreutviklet variant med et motorisert bord, som betyr CNC-kontroll.

Publisert

Sammen med den helt nye QIPAK-programvareversjon 6.1 med bildefusjon, letter det målingen på større detaljer. I 2015 lanserte Mitutoyo den nye serien "Quick Image" som kan beskrives som en digital profilprojektor. Med det brukervennlige 2D-visjonsmålesystemet for produksjonsmiljø er behovet for høyt utdannet måleteknikker en ting fra fortiden.

En eller flere detaljer i Quick Image-store bildefelt kan måles nøyaktig og gjentas på bare noen få sekunder. Med QIPAK-programvaren kreves det bare ett museklikk for å starte automatisk deteksjon på arbeidsbordet, tilpasse og måle alle egenskapene i bildefeltet.

Sparer tid og penger

Den helt nye QIPAK-utgaven, versjon 6.1, som leveres med Quick Image som standard, inneholder en bildefusjon, såkalt søm, som gjør det mulig å måle stor skala. For et arbeidsstykke som er større enn bildefeltet, tas et antall bilder mens bordet flyttes. Ved å slå sammen bildene, oppretter programvaren et mye større målbart område - i samme oppløsning som brukes til å ta enkeltbilder. Ved å bruke automatisk tilkoblingsfunksjon og et detaljert program, kan prosedyren, fra å få hele bildet av et stort emne til å vise måleresultatet, utføres med et museklikk. Dette sparer mye tid og dermed penger.

Det motoriserte bordet er tilgjengelig i tre størrelser: (x x y) 200 x 100 mm, 200 x 170 mm og 300 x 170 mm. Den automatiske bordbevegelsen øker også oppmålingene og tilkoblingsprosedyren.

Takket være et unikt dual telecentrisk optisk system med forstørrelsesfaktor på 0,2, gir Quick Image en komfortabel fokusdybde på opptil 22 mm. Arbeidsstykker med forskjellige overflater, eller for eksempel sylindriske, kan derved måles helt uten å måtte fokusere igjen. Lyskildene består av et grønt overført lys, et koaksialt LED-lys og et seksjonert, programmerbart LED-ringelys.

Ing. Yngve Ege blir å finne på Control-messen i Stuttgart 7. til 10. mai i år, kontakt Gunnar Rustad.

For mer informasjon se: www.ege.no