Rud Mekanikk går for Ermaksan

Da Rud Mekanikk AS skulle bytte ut noen gamle maskiner valgte de Ermaksan tynnplatemaskiner for å oppdatere maskinparken sin. Tillit til maskinforhandler TB Maskin og maskinprodusenten var avgjørende for valget.

Erik Finsen til venstre og Helge Johansen ved den nye kantpressen.
Erik Finsen til venstre og Helge Johansen ved den nye kantpressen.
Publisert Oppdatert

Det går godt for Rud Mekanikk AS. Positive tall en årrekke og stabil oppdragsmengde gjør at aktiviteten er høy på Vøyenenga i Bærum. Virksomheten har 14 ansatte og disponerer 2000 kvadratmeter verksted. Her lages alt fra små mekaniske komponenter til større ferdige tekniske løsninger, og man kan levere fra 0-serie til mellomstore serier.

Spenner bredt – går godt

Hvorfor har dere så godt jevnt resultat over tid, er dere ikke berørt av oljekrisen?

- Vel, vi har mange kundegrupper fordelt over store deler av Østlandet, og så har vi en større kunde som har stabil vekst som betyr mye for oss. Dessuten er det få virksomheter i vår region som spenner like bredt med mekaniske tjenester fra konstruksjon og prosjektering til tynnplatebearbeiding, fresing og dreiing samt sveising og sammenføying. Vi har erfaring med alle typer kunststoff, metaller og superlegeringer, svarer Helge Johansen, daglig leder og eier av Rud Mekanikk AS.

Ermaksan Power Bend Falcon kantpresse på 220 tonn håndterer opptil 3100mm lange plater.
Ermaksan Power Bend Falcon kantpresse på 220 tonn håndterer opptil 3100mm lange plater.

Valgte Ermaksan

At det går godt betyr at maskinene er i sving og før eller siden må noe byttes ut. Hos Rud Mekanikk var det på tide å skifte et par tynnplatemaskiner.

- Vi hadde et par maskiner som var litt for gamle, som hadde HMS-mangler og som egentlig var litt for spede for vårt behov. Vi besluttet å sende ut noen forespørsler, også i Danmark, og fikk flere svar, men det viste seg at den som trakk det lengste strået var TB Maskin AS. Grunnen til det er at vi har fått et godt tillitsforhold til TB Maskin samtidig som de har vært ryddige gjennom hele kjøpsprosessen, installasjon og oppfølging. Viktige elementer for oss er i tillegg at vi er fornøyd med pris og ikke minst rask leveringstid, som var veldig viktig for oss siden vi måtte kvitte oss med maskiner på grunn av dårlig sikkerhet ved dem, forteller Johansen.

Bedriften har nå installert to Ermaksan maskiner, en HGD platesaks som klipper 13 mm stål med maks lengde på 3100mm, samt en Power Bend Falcon kantpresse på 220 tonn som også håndterer opptil 3100mm lange plater.

Man satser nå på å få flere oppdrag i tykkere materialer og gjøre jobben raskere enn før.

Den nye Ermaksan HGD platesaksen klipper 13 mm stål med maks lengde på 3100mm.
Den nye Ermaksan HGD platesaksen klipper 13 mm stål med maks lengde på 3100mm.

Allsidig verksted

Tynnplatevirksomheten hos Rud Mekanikk er cirka 30 prosent av aktiviteten i verkstedet. Men, bedriften bistår kundene ut over ren produksjon.

- Vi deltar på alt fra ide til ferdig levert produkt. Som programmerings og konstruksjonsverktøy, bruker vi MasterCam X9. Dette gir oss muligheten til å programmere våre maskiner direkte etter kundens tegninger eller selv konstruere mekaniske deler i 2D, 3D, solids og flatemodeller etter kundens ønske. I MasterCam kan vi programmere alle typer deler, fra 2D/3D fresing/dreiing til 5-akse simultanfresing, forklarer Johansen og fortsetter:

- Vi har tre CNC-styrte fresemaskiner, tre dreiebenker og to vannskjæremaskiner. I tillegg driver vi med 3D-printing i polymer, der vi printer prototyper og ferdige komponenter til bruk i applikasjoner.

Hvordan ser markedet ut i tiden fremover?

- Hvis det ikke blir store bølger i markedene, som følge av internasjonale endringer, ser det veldig bra ut for vår del. Vi har en del leveranser innen oppdrettsnæringen, og den vokser, så kanskje vi vil se enda bedre resultater enn i de foregående årene, svarer Helge Johansen.

For mer informasjon se. www.rudmekanikk.no og www.tbmaskin.no