Sandvik Coromant med komplett sortiment for harde dreiejobber

Skjæreverktøy- og verktøysystemspesialisten Sandvik Coromant er i gang med å lansere to nye kvaliteter, CB7125 og CB7135, for avbrutt dreiing av harde komponenter. Kvalitetene blir tilgjengelige i oktober 2018 og kompletterer selskapets sortiment innen dreiing av harde komponenter ved å supplere de eksisterende kvalitetene CB7105 og CB7115.

Publisert

De nyeste Sandvik Coromant-kvalitetene gjør det mulig å utføre middels vanskelige til vanskelige avbrutte kutt og fjerne det herdete laget (kuttedybde inntil 2 mm) på settherdete og induksjonsherdete stålkomponenter, en vanlig arbeidsoppgave innenfor bilindustrien. Til dette formålet kan CB7125 og CB7135 by på lengre og mer konstant verktøylevetid, gode nivåer for overflatefinish og konstante dimensjonstoleranser.

Lavere kostnader

- For alle som dreier transmisjonskomponenter og andre harde komponenter, er det gunstig å velge disse CBN-kvalitetene, forklarer Torbjörn Ågren, produktsjef for generell dreiing ved Sandvik Coromant, og fortsetter:

- Ikke minst fordi en økning når det gjelder hurtighet, sikrere kantlinjer og konstant verktøylevetid betyr lavere kostnader per komponent. Dette gjelder særlig når du satser på enkeltkutt, det vil si bare ett kutt med større spontykkelse og høy hastighet.

Høy bruddmotstand

CB7125 og CB7135 er optimert for dreiing av stålmaterialer med en hardhet på 58-62 HRC. CB7125 er konstruert for middels vanskelige avbrutte kutt og er utstyrt med et nytt PVD-belegg med forbedret slite- og bruddmotstand, noe som sikrer lengre verktøylevetid. Denne kvaliteten, som inneholder medium CBN-innhold, er perfekt for dreiing av kilespor og aksler med skrå oljehull eller lommer. Andre bruksområder omfatter plandreiing av tannhjul, hard til myk dreiing av kronhjul og fjerning av herdete lag.

Kvaliteten CB7135 er nøyaktig tilpasset effektiv langsgående dreiing av tannhjul og aksler med uskrådde kilespor eller lommer, og dessuten komponenter med CV-ledd, slik som innvendig/utvendig lagerring og kulebane. Det høye innholdet av CBN gir kvaliteten høy bruddmotstand og forutsigbare maskineringsresultater.

Komplett løsning

De nye kvalitetene er tilgjengelige for verktøysystemene T-Max P, CoroTurn 107 og CoroTurn TR og leveres både i positive og negative grunnformer, med forskjellig kantpreparering. Kuttedataanbefalinger for CB7125 omfatter en skjærehastighet på 100-200 m/min og en matehastighet på 0,05-0,45 mm/omdr. Når det gjelder CB7135, bør man kunne oppnå en skjærehastighet på 80-160 m/min og en matehastighet på 0,05-0,4 mm/omdr. avhengig av det spesifikke bruksområdet.

Med lanseringen av CB7125 og CB7135 kan Sandvik Coromant nå tilby en komplett løsning for dreiing av harde komponenter, og i tillegg tilbys de eksisterende og supplerende kvalitetene CB7105 og CB7115, som egner seg for kontinuerlige og kontinuerlige til lett avbrutte skjærejobber.

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com/no