Sandvik Coromant med smalere stikkstål i CoroCut 1-2

Sandvik Coromant utvider produktprogrammet med smalere stikkstål i CoroCut 1-2 programmet. Produktprogrammet med skjær for sporstikking utvides for å svare på etterspørselen etter bearbeiding av små tetningsspor i HRSA-materialer.

Publisert Oppdatert

Sandvik Coromant introduserer en utvidelse i sitt populære CoroCut 1-2 hardmetall og CBN-belagte skjær designet spesielt for bearbeide tetningsspor i HRSA-materialer. Originalt var skjærprogrammet tilgjengelig i 2 mm (0,079 tommers) bredder. Basert på markedets behov har programmet blitt utvidet med et skjær med bredde 1,5 mm (0,059 tommer) som et svar på markedets utfordringen ved å produsere mindre tetningsringer på disker og kapslinger i jetmotorer. Systemet vil også gi brukere den ekstra klaring som er nødvendig for å gjøre en robust bearbeiding.

Tetningsringer, som har lommer og spor med små radier, fungerer som en gassforsegling mellom roterende og stasjonære deler av en turbin. Hver ring er maskinert i avanserte HRSA-materialer, utviklet for å motstå ekstreme temperaturer og trykkforskjeller.

Stabil posisjonering

CoroCut 1-2 sporstikkingsverktøy er, ifølge produsenten, robuste, høypresisjonløsninger som gir forutsigbar sponkontroll og prosess-sikkerhet. Dette er viktige forutsetninger ved produksjon av disse kritiske funksjonene. Den nye 1,5 mm (0,059 tommer) CoroCut 1-2 sporstikkingsskjær for bearbeiding av mindre tetningsfunksjoner tilbys med -RO geometri i tre sorter, GC1105, GC1125 og S05F. Kombinasjonen geometri og sort gir, ifølge produsenten, god sponforming og sikker, pålitelig bearbeiding med utmerket overflatebeskaffenhet. Det patentert CoroCut grensesnitt sikrer en stabil posisjonering av skjæret.

- Slipte hardmetallskjær med skarpe kanter er med på å sikre snevre toleranser, sier Jenny Claus, produktansvarlig for avstikking og sporstikkingsprodukter hos Sandvik Coromant, og legger til:

- Konsekvensen er at man kan tillate enda mindre radieprofiler med riktig profilbredde.

Mer enn bare HRSA-materialer

Det som er viktig i bruk er å profilere med en ikke-lineær verktøybane (i stedet for å dykke) når man bruker CoroCut 1-2 skjær. Resultatet vil bli optimal sponkontroll, jevn skjærslitasje og mindre spenningsoppbygging i komponenten, noe som er viktig for bearbeiding av flymotorkomponenter. Ikke-lineær verktøybane bruker hele innsiden av skjæret og endrer kontinuerlig kontaktpunktet mellom skjær og materialet. Fordelene er mange, fra økt produktivitet, bedre prosess-sikkerhet, lengre levetid på skjæret, samt redusert antall kutt. Alle de nylig introduserte CoroCut 1-2-skjærene er lagerlagte standard produkter.

Eksisterende CoroTurn SL70 skjærehoder er oppdatert for å passe begge skjærbreddene og utfyller dermed det eksisterende produktprogrammet. SL70 programmet er designet for å kunne maskinere spor i typiske disk og ringkomponenter man finner i jetmotorer på et effektiv vis. Verktøyløsninger kan realiseres ved bruk av CoroTurn SL70-skjærehoder og Coromant Capto-adaptere. Presisjonskjølevæskefremføring er en standard funksjon.

Selv om CoroCut 1-2 sporstikkingsystem er optimalisert for HRSA-materialer, kan det også brukes med godt resultat på komponenter i rustfritt stål og i stål.

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com