Seco Double Quattromill 14 maksimerer maskinytelse med lav effekt

Nye Seco Tools Double Quattromill 14 gjør at verksteder med maskiner med lavere effekt kan maksimere planfresingseffektiviteten. Planfresen bruker dobbeltsidige skjær med åtte skjæreegger for kostnadseffektivitet samt økt skjæredybde ved grovbearbeiding, semi-fin bearbeiding og finbearbeiding.

Publisert

Seco designet Double Quattromill 14 som en mindre versjon av selskapets Double Quattromill 22, som, ifølge produsenten, er ideell for større maskiner med høyere effekt og dreiemoment. Double Quattromill 14 leveres i versjoner med innstillingsvinkler på 45° og 68° for skjæredybder på inntil henholdsvis 6 mm (0,236") og 8 mm (0,315"). Vinkelen på 45°, som utmerker seg ved svak eller ustabil fiksturering, gir tynnere spon og høyere matekapasitet. Vinkelen på 68° skjærer dypt med innskreven sirkel av samme størrelse som vinkelen på 45°, men med bedre klaring for å unngå sidevegger eller delfiksturering. I motsetning til skjærene på standard tangentielle planfreser er Double Quattromill 14 lettskjærende for lavere skjærekraft- og strømforbruk for maskinen, samtidig som den forlenger verktøyets levetid.

Forbedret sponavgang

Dobbel Quattromill 14 leveres i faste lommer og som kassettfres, med standardversjon eller tett-tannet versjon, samt versjoner med metriske eller britiske mål. Seco har også brukt sin nye teknologi for overflatetekstur på Double Quattromill 14s skjærlomme-overflater for forbedret sponkontroll og sponavgang samt holdbarhet.

God ved lav effekt

Double Quattromill 14 har tre skjærutvalg med ulike eggkanter og grader. ME10-geometrien fungerer med klebrige materialer som titan og rustfritt stål. M10-geometrien omfatter skarpere kanter og mindre T-landflater for redusert skjærekraft som utmerker seg ved lavere effekt, når du jobber med klebrig materiale, som verktøystål og superlegeringer. M16 gir, ifølge produsenten, den beste eggbeskyttelsen av de tre skjærgeometriene ved maskinering av slipende materialer som stål, verktøystål og støpejern.

For mer informasjon se: www.secotools.com