Stor Gurutzpe dreiebenk til Finnøy Gear & Propeller

Finnøy Gear & Propeller, som er spesialist på design og produksjon av girbokser og propeller, investerer i stor Gurutzpe CNC-dreiebenk for fremtidige produkter.

Publisert

Finnøy Gear & Propeller har nylig investert i en ny høyproduktiv CNC-dreiebenk for å kunne øke produksjonskapasiteten, med fleksibilitet for å kunne tilpasse produktene. Med 15 meter dreielengde og 1.300 mm sving over bedd er dette en av de lengste maskinene i Norge.

Mindre behov for omstilling

Den nye Gurutzpe GLX 13.10.15 er produsert i Spania av Gurutzpe, en av de ledende produsentene innen dreiing og større multifunksjonsdreiebenker. Dette nyeste tilskuddet til Finnøys maskinpark er, ifølge Gurutzpe, konstruert og bygget for å møte de høyeste krav til maskinering, presisjon, robusthet og tilgjengelighet.

Dreiebenken er meget fleksibel med et hurtigskiftsystem, Gurutzpes FAMOC-teknologi, som gjør at man kan skifte mellom forskjellige maskineringsenheter på få minutter. Dreiebenken har en 4-posisjons revolver, et kraftig fresetårn med Y-akse for aksiell og radiell bearbeiding og en borstangsupport for store borstenger. De CNC-styrte brillene gir ekstra støtte til arbeidsstykkene og kan flyttes ut av arbeidsområdet med M-funksjoner. Resultatet er forbedret finish på lange arbeidsstykker på kortere tid, siden behovet for omstilling blir betydelig mindre.

Store besparelser

Gurutzpe GLX modeller kombinerer inverterte “V” –føringer sammen med tradisjonelle flatføringer. Maskinen har 4+1 føringer i to separate områder, ett for verktøybærer og ett for bakdokke og briller. Med denne konfigurasjonen kan maskinen maskinere arbeidsstykket i ett oppsett og la verktøybæreren gå forbi brillene. Dette gir store besparelser i både oppsett og syklustid.

- For å kunne øke vår kapasitet og møte fremtidige krav hos våre kunder ønsker vi å investere i optimale produksjonsløsninger. Dreiebenken ble vellykket installert på høsten i 2018 og er full drift. Dette er et markant steg fremover i samsvar med firmaets kontinuerlige utvikling av propellsystemer og vårt mål om å være markedsleder på dette feltet, sier produksjonsformann Jan Olof Karlsson, og legger til:

- Finnøy ble etablert i 1884. Fra 1902 og fram til 1975 produserte vi motorer og propeller. Den første hydraulisk styrte vripropell ble levert i 1932. Fra 1975 har vi spesialisert oss på produksjon av reduksjonsgir og vripropeller. Vårt produktspekter består i dag av gir, propeller, dyser og fjernstyringer. Vi er i stadig fremgang når det gjelder utvikling av fremdriftssystemer for skip, og vår intensjon er å være først med nye løsninger. Finnøy er i dag lokalisert i moderne produksjonslokaler med en moderne maskinpark for å møte de krav som stilles til presisjon og hurtighet.

Gurutzpe representeres i Norge av Sivilingeniør Sture Hedløv a.s.

For mer informasjon se: www.finnoygear.no og www.hedloev.no