Stor vekst i Wilson Tool´s nordiske aktiviteter

Wilson Tool har ambisiøse vekstplaner, og ansatte i denne forbindelse en Nordic General Manager i en nyopprettet stilling våren 2018. Med ansvar for de nordiske og baltiske landene vil den nye General Manager utvikle virksomheten, fortsette veksten og få inntjening opp.

Terje Bjørnebekk (th) tildeler ansvaret til Steen Holm (tv)
Terje Bjørnebekk (th) tildeler ansvaret til Steen Holm (tv)
Publisert

I løpet av de siste tre årene har selskapet opplevd en tosifret vekstrate, og det er vår ambisjon om å opprettholde vekst på høy nivå. ”

- Jeg er ganske sikker på at vi kan utvikle vår virksomhet betydelig. Hele oppsettet er på plass, kan akselereres og det er uutnyttede forretningsmuligheter, sier Nordic General Manager Steen Holm.

Wilson-familien på verdenshovedkvarteret i USA
Wilson-familien på verdenshovedkvarteret i USA

Familiefirma

Wilson Tool International ble startet i Minnesota for 52 år siden, og eies fortsatt av Wilson, med den opprinnelige grunnleggeren Ken Wilson i spissen. Fra starten dreide det seg bare om stanseverktøy, hvor mange har blitt patentert gjennom årene, og som i tillegg har gjennomgått en kontinuerlig utvikling i forhold til de stadig høyere krav til stansning og formingsverktøy.

Wilson Tool i Europa

Wilson Tool har vært aktiv i Europa i mer enn 30 år, først med konsulenter og agenter, men 1. mars 1989 kjøpte Wilson Tool Punch Press Tooling Ltd. i England som også produserte stanseverktøy. Selskapet ble omdøpt Wilson Tool International Ltd. som ligger i Swindon vest for London i England, og herfra har de europeiske aktivitetene blitt styrt siden da. En av de tre eierne, Colin Blackwell, kom med som direktør, som er en jobb han fremdeles utfører.

Overtakelse av dansk firma

Med flere og raskt økende aktiviteter i Norden gjennom 90-tallet ønsker Wilson Tool en nordisk base. Det ble mulig i 2001 da selskapet Sorenco A/S i Glostrup ble tatt over, sammen med en rekke ansatte, flere av dem er fortsatt ansatt i selskapet. Selskapet ble omdøpt til Wilson Tool International A/S, og gjennom dette har alle nordiske aktiviteter vært styrt siden. Deretter har aktivitetene økt betydelig i Baltikum, der selskapet har egne salgskonsulenter og et handelsagentur i Latvia, som også dekker Litauen.

Frem til våren 2018 hadde norsk salgsjef Terje Bjørnebekk også ansvaret for ledelsen av det danske hovedkvarteret. I forbindelse med pensjonen ble det etablert en stilling Nordic General Manager som har ansvaret for den totale virksomheten i de nordiske og baltiske landene. Denne stillingen gikk til dansken Steen Holm som har en lang lederkarriere som direktør i industrien.

Høy vekst og utvikling

"- eg har nå etablert en kort og en lang strategisk plan, sier Steen Holm, og fortsetter:

- Kjernevirksomheten med stanseverktøy er godt etablert, her må veksten bare fortsette. I USA har vi produsert knekkeverktøy av meget høy kvalitet i 25 år, og for seks år siden kjøpte vi et selskap i Italia som også produserer knekkeverktøy, og vi produserer dem også i England. Det italienske selskapet er nå godt integrert i Wilson Tool, og dermed er det gode muligheter for å øke vår virksomhet på dette området.

Nordic General Manager Steen Holm
Nordic General Manager Steen Holm

Steen Holm sier også at Wilson Tool har produkter som hittil bare har vært markedsført i USA, deretter er helt nye produkter på vei, og Wilson Tool er kontinuerlig på jakt etter selskaper i industrien som er til salgs.

- Våre muligheter er mange innen både organisk vekst og vekst ved oppkjøp. Vi har hatt en sterk vekst i omsetningen de siste tre årene, det er fantastisk, men det har gått utover inntektene. I tillegg har vi blitt utfordret med lave valutakurser på svenske og norske kroner. I forbindelse med restrukturering i år er inntjeningen fortsatt en utfordring, men fra 2019 vil vi returnere inntektene våre, uttaler Steen Holm.

En global virksomhet

Kundesenter og utstilling på fabrikken i Swindon.
Kundesenter og utstilling på fabrikken i Swindon.

Wilson Tool International har europeisk hovedkvarter og produksjon i Swindon, England, og produksjon i Italia, USA, Canada og Kina. Alle selskaper er amerikansk eid, men konsernet er for tiden under en forandringsprosess der datterselskaper blir mer og mer uavhengige. Nylig er et GmbH-selskap etablert i Tyskland.

For det engelske selskapet er det selvfølgelig også viktig at det er utsikt til Brexit 1. januar 2021, da det fortsatt er ukjent hvilke konsekvenser det vil ha. Dermed forbereder selskapet seg på det verste utfallet der det kan være handels- og logistikk utfordringer når verktøyene skal transporteres fra engelsk produksjon til kunder i Europa. Men med solid forberedelse er Wilson Tool sikker på at kundene ikke blir berørt av det.

Wilson Tool stiller ut på EuroBLECH 2018 i Hannover den 23. til 26. oktober. Du kan besøke selskapet i hall 11 på stand A126 og A136.

For mer informasjon besøk: www.wilsontool.eu.com