Kjempesuksess for verdens største verktøymaskinmesse:

Storbesøk fra Norge på EMO!

Hele 1200 nordmenn fant veien til årets EMO i Hannover - den viktigste fagmessen for verktøymaskinbransjen. Messens suksess forklares blant annet i rekordhøy utstiller og besøkstall.

- Europeisk industri er i bevegelse og er interessert i å investere i produksjonsteknologien, uttalte EMO-generalen Carl Martin Welcker.
- Europeisk industri er i bevegelse og er interessert i å investere i produksjonsteknologien, uttalte EMO-generalen Carl Martin Welcker.
Publisert Oppdatert
En liten gruppe norske messedeltakere tar en velfortjent pause mellom møtene.
En liten gruppe norske messedeltakere tar en velfortjent pause mellom møtene.

- EMO Hannover 2013 - den ledende internasjonale messen for verktøymaskinbransjen hevet standarden på alle områder, bemerket EMO-generalen Carl Martin Welcker på slutten av messen. - Med flere besøkende, flere forretninger og mer internasjonal deltakelse, har denne EMO vist seg enda mer vellykket enn forrige gang. Dette er imponerende og understreker messens status som verdens fremste messe for den internasjonale metallindustrien, sa han.

Europeisk industri investeringsvillig

Fra 16 til 21. september var det over 2100 utstillere fra 43 forskjellige land på messen i Hannover for å presentere sine innovasjoner til industrielle brukere fra hele verden under messens slagord "Intelligent Produksjon".

I løpet av de seks EMO-dagene, tiltrakk messen totalt i underkant av 145.000 handelsbesøkende fra over 100 forskjellige nasjoner. Utenlandske besøkende ble mer enn 50.000, eller én av tre. Oppmøtet fra Europa var opp markant.

- Europeisk industri er i bevegelse og er interessert i å investere i produksjonsteknologien, uttalte Welcker.

Italia, Sveits, Sverige, Nederland og Russland toppet fremmøtetallene for det europeiske kontinentet. Med god margin sto Kina for det største antall besøkende fra Asia, fulgt av Japan, Taiwan og India.

EMO er nok - glem Norge!

Blant alle besøkende med faste investeringsplaner plassert hver av dem mellom fire og fem bestillinger i løpet av sin tid på EMO. Dette tallet var enda høyere enn for den forrige EMO for to år siden, som for øvrig fant sted midt i en økonomisk oppgang.

- Over hele linja topper de besøkendes tilbakemeldinger skalaen, uttaler Welcker. Den gjennomsnittlige lengden på oppholdet av besøkende gikk litt opp til to hele dager.

Maskinregisteret stilte med fire mann i tre dager og fikk mange synspunkter fra norske maskinleverandører og besøkende. Gjennomgangstonen er at EMO er den viktigste møteplassen for norske produksjonsbedrifter på jakt etter ny teknologi. En rekke maskinleverandører og deres kunder peker på at det ikke er noe vits i å dra på andre messer dersom man er ute etter nyheter innen verktøymaskiner, og at en maskinmesse i Norge ikke lenger er aktuelt. Argumentene er at få nyheter finner veien til Norge, og at alle nyheter finnes på EMO, dessuten at det er like ressurskrevende å besøke på messe i Norge som til Hannover. Som en besøkende sa det: - Om det tar meg en time lenger med fly til Tyskland spiller ingen rolle, reisekostnadene totalt er omtrent de samme, men jeg vil se all verdens teknologi - ikke bare et titalls maskiner slik som på norske messer. 1200 norske besøkende forteller sitt.

Den neste EMO vil bli avholdt fra 5. til 10. oktober 2015 i Milano, under mottoet " La oss bygge fremtiden".

For mer informasjon besøk: www.emo-hannover.com

Den neste EMO vil bli avholdt fra 5. til 10. oktober 2015 i Milano, under mottoet "" La oss bygge fremtiden¿.
Den neste EMO vil bli avholdt fra 5. til 10. oktober 2015 i Milano, under mottoet "" La oss bygge fremtiden¿.