Studer med rekordsalg og maskinslipp

Det var mye positivt i luften da Studer nylig inviterte til pressemøte i de sveitsiske alpene. Ved siden av presentasjon av forenklet maskinbetjening og rekordomsetning ble det avduket to nye maskinmodeller; S31 og S33.

Studer s31.
Studer s31.
Publisert

Det var spenning i luften da Studer inviterte til pressemøte i alpene. Ingen av de 60 journalistene fra hele verden fikk vite hva som skulle skje på forhånd. Veterantogtur, fjellhalldemo og alpemiddag var på programmet og ledelsen i Studer struttet av stolthet.

Studer s31 inni
Studer s31 inni

Pressekorpset ble fraktet til VSH VersuchsStollen Hagerbach, et gedigent industritestsenter inne i fjellet. I en av de mange fjellhallene ble det holdt pressekonferanse og i en annen produktlansering av de to nye maskinmodellene S31 og S33.

Studer s33.
Studer s33.

Rekordomsetning

Det har vært det beste året siden Fritz Studer AG ble grunnlagt. I 2018 oppnådde Studer rekordsalg på nesten alle markeder. Sylindriske presisjonsslipemaskiner ble levert til kunder i over 40 land over hele verden.

Mangelen på verdensomspennende anskaffelsesmarkeder og en samtidig økning i innkommende ordrer ga selskapet en betydelig utfordring. I samme periode ble det videreutviklet nye maskiner til serieproduksjon. Sterk vekst ble rapportert av Studer i 2018 i sentraleuropeiske markeder, samt i Nord- og Sør-Europa - med de høyeste innkommende ordrene i selskapets historie. Latin-Europa opplevde et veldig sterkt år for tredje gang. Studer har også hatt sterk vekst i Kina i 2018.

Etterspørselen var høy, spesielt for interne sylindriske slipemaskiner - 2018 fikk rekord for innkommende ordrer i dette segmentet. Studer oppnådde sitt største salg med S33, og S41. Produsenten av sylindriske slipemaskiner leverte sin S31 for tusende gang.

- Dette viser at maskinen har levert topp kvalitet i pålitelighet og presisjon i mange år, sier Sandro Bottazzo, CSO fra Fritz Studer AG. Også den lille S11 sylindriske slipemaskinen satte en ny salgsrekord.

Det ble en spektakulær maskinpremiere i fargeopplyste fjellhaller.
Det ble en spektakulær maskinpremiere i fargeopplyste fjellhaller.

Kom raskt i gang

Studer fortsetter å utvikle sine universelle eksterne sylindriske slipemaskiner. Etter introduksjonen av maskinen «favoritt» i fjor følger to nye innovasjoner nå med S33 og S31.

S33 og S31-maskinene leveres nå med fire avstander mellom senter: 400, 650, 1000 og 1600 mm. Avstandene mellom sentre på 400 mm og 1600 mm fullfører porteføljen for lange og korte arbeidsstykker. Basert på Studer T-slide-konseptet, har disse et utvidet X-akseslag. Dette er nå 370 mm og muliggjør flere hjulhodevarianter. Studer har omarbeidet maskinens kolonnegeometri og lagt til en nyskapende kolonnekontroll. Dette sikrer forbedret dynamisk og termisk stabilitet av maskinene. Kostnaden og kompleksiteten ved innstilling og omstilling kan nå bli betydelig redusert. Dette gjøres mulig ved å feste dressinginnretningen på det dobbelte T-slitekammeret på den langsgående glidebanen og ved Quick-Set, Studer-programvare for innstilling av slipehjul. Standardkontrollen er en Fanuc 0i-TF med den effektive og brukervennlige StuderWIN programmeringsprogramvaren. StuderTechnology-datamaskinen inkorporerer den maskinprodusenten kaller verdens største slipekompetanse. Med bare litt informasjon, beregner StuderTechnology automatisk de optimale slipeparameter i løpet av sekunder. Kunden oppnår, ifølge produsenten, god kvalitet og en rask, stabil prosess ved første forsøk. Begge maskinene kan enkelt automatiseres for serieproduksjon takket være det standardiserte brukergrensesnittet.

Studer mener at med hjelp av deres teknologi behøver man ikke spesialutdannelse for å bli god på sliping – «hvem som helst kan bli det».

S33

S33 har et nytt hjulhode som kan utstyres med motorspindel for ekstern sliping og en høyfrekvent spindel for intern sliping i forskjellige konfigurasjoner. Tre slipeskiver sørger for at arbeidsstykket bearbeides enda mer individuelt og raskt. Maskinen har en B-akse med en automatisk 1 ° Hirth-kopling. Maksimal arbeidsstykkvekt er 150 kg.

S31

Denne maskinen har StuderGuide føringsveier med dempingskomponent i bevegelsesretningen. B-aksen kan eventuelt være utstyrt med en direkte stasjon med en oppløsning på 0.00005 °. Hjulhodet kan ta opptil tre slipeskiver - en kombinasjon av utvendig/innvendig, opp til maksimalt to eksterne eller indre slipespindler. For presisjonssliping med styringssystemet Fanuc 31i-B, har S31 et arbeidshode med direkte målesystem og programvaren StuderFormHSM.

For mer informasjon se: www.studer.com og www.masentia.com