Taiwansk maskinindustri på opptur

Ifølge den siste statistikken fra Taiwans finansdepartement og Taiwan Machine Tool og Accessory Builders Association (TMBA) ble så høy som 25,6 milliarder dollar i 2017, og økte med 21,1 prosent.

Taiwanske verktøymaskiner er populære rundt om i verden. Her, fra en av de største maskinprodeusentene - YCM
Taiwanske verktøymaskiner er populære rundt om i verden. Her, fra en av de største maskinprodeusentene - YCM Foto: Joppe Næss Christensen
Publisert

Verktøymaskiner, som danner 13 prosent av totale forsendelser, økte 15,6 prosent til USD 3,35 milliarder noe som gir sjette beste resultat globalt.

Topp eksportdestinasjon: 1. Fastlands-Kina med 35 prosent, 2. USA med 11,1 prosent; 3. Tyrkia med 4,3 prosent.

Halvlederutstyr økte med 59,1 prosent til USD 3,72 milliarder, mens kule- og rullelagerhusene økte 31,7 prosent til 1,73 milliarder USD. Rekordresultatene plasserer Taiwan på henholdsvis 9. og 13. plass globalt.

Taiwan er på 19. plass i verden for maskineksport, med de tre beste som omfatter Tyskland, Fastlands-Kina og USA i den rekkefølgen.

Forventer ytterligere vekst

Taiwans finansdepartement tilskriver de sterke resultatene en robust internasjonal etterspørsel ettersom firmaer automatiserer produksjon eller utvider kapasiteten. I tillegg sa TMBA at den forventer ytterligere vekst i lokal eksport i 2018, som reflekteres av økonomiske indikatorer som innkjøpssjefsindeksen og fortsatt gjenoppretting av verdensøkonomien.

Kilde:

http://focustaiwan.tw/news/aeco/201802080016.aspx