TRUMPF på EuroBLECH 2018

«Get Connected» er fortsatt TRUMPFs motto noe som gjennomsyrer årets EuroBLECH-deltakelse i Hannover.

Publisert

TRUMPF vil på EuroBLECH vise autonom produksjon og et mangfold av digitalt sammenkoblede applikasjoner for metallbearbeiding som er laget for å gjøre produksjonsprosessen enklere og mer effektiv.

Maskiner i nettverk gir gevinster

- Etter hvert som produksjonen utvikler seg til mer og mer selvdrevne prosesser overtar maskiner våre flere og flere oppgaver og gjør livet enklere for de som jobber med dem. Men, du kan bare få tilgang til disse fordelene i et sammenkoblet, intelligent produksjonsmiljø. Det er det som gjør det mulig for oss å sikre våre kunders konkurranseevne - og kunstig intelligens er nøkkelen, sier Heinz-Jürgen Prokop, adm. direktør verktøymaskiner, hos TRUMPF. Prokop hevder at det ikke gir mye å eksempelvis streve etter mer laserkraft, men i stedet bør fokuset være på sammenkoblede maskiner og prosesser som oppstår i produksjonskjeden. Sammen med intelligent dataanalyse blir de største gevinster oppnådd.

Støttesystem øker prosessikkerheten TRUMPF har allerede lagt grunnlaget for autonom produksjon gjennom en rekke hjelpesystemer og smarte funksjoner i sine maskiner. Et eksempel som gjør skjæreprosessen mer pålitelig er "Smart Collision Prevention", som allerede tar hensyn til de ønskede delene i programmeringsprosessen og utvikler deretter en prosesstrategi for å unngå kollisjon med skjærehodet. Flere og flere maskinfunksjoner overvåker prosessene helt uavhengig. Et annet eksempel er "Smart Nozzle Automation" der dysen blir inspisert regelmessig og erstattet etter behov.

Selvlærende maskiner

Det fullt automatiserte lasersystemet TruLaser Center 7030 tar hele konseptet av uavhengige maskiner til neste nivå. Fra programmering til detaljsortering er alt gjort helt automatisert. Kunstig intelligens er neste trinn i Industri 4.0. Et godt eksempel her er maskinens utmatingsenhet. Det som løfter detaljen fra restgitteret er designet for å sikre effektiv og pålitelig fjerning med sugekopper. Mislykkes det første gang starter maskinen på eget initiativ en ny syklus uten inngrep. Syklusen gjentas til den er riktig, og maskinen behandler, gjentar og lærer fra hvert forsøk.

Smart fabrikk, intelligent logistikk

TRUMPF vil også presentere en sammenkoblet internlogistisk løsning på messen, noe som TRUMPF allerede har testet i sin Industri 4.0 testfabrikk og med noen utvalgte kunder. Løsningen forbedrer logistikkprosessene, for eksempel hvordan detaljer blir rutet best mellom ulike stasjoner. Kunder som har testet systemet har spart mye på dette, da det gir dem reduserte ledetider, noe som blir enda viktigere ved mindre serier som gjør det enda vanskeligere å ha kontroll gjennom hele produksjonsprosessen.

TRUMPF finner du på EuroBLECH 23. - 26. oktober i hall 11, stand B48 & B94.

Form er informasjon se: www.trumpf.com