Seco med MDT:

Utvider produktserien for sporbearbeiding og avstikking

Seco har et spesielt fokus på produkter for bruksområdene sporbearbeiding og avstikking i 2014. I tillegg til lansering av og fokus på nye produkter vil Seco også lansere en nettbasert digital salgsveiledning for å forsyne markedet med teknisk informasjon i et nyskapende format.

Publisert Oppdatert

Selskapets portefølje av produkter for sporbearbeiding og avstikking omfatter nå det tangentielle verktøyet X4, MDT-systemet (Multi-Directional Turning), 150.10-avstikkingsblader og Mini Shaft for små innvendige diametere. Disse produktene har sine egne, unike funksjoner og fordeler, og de gir også stabilitet, pålitelighet og produktivitet til produsenter som utfører sporbearbeidings- og/eller avstikkingsoppgaver, i følge Seco.

Minimalt materialbehov

Takket være en unik design og fastspenningssystem utgjør X4 en fleksibel løsning med høy ytelse for avstikking og bearbeiding av spor. Det bruker kraftige, tangentielle skjær med et stabilt fastspenningssystem for å maksimere sikkerheten. X4s skjæregger, med flere bredder som går fra 0,5 til 3 mm, gir fleksibilitet i sporbearbeidingen. Samtidig minimeres materialbehovet ved avstikkingsoppgaver, hevder produsenten. Med en maksimal skjæredybde på 6,5 mm kan X4 stikke av deler opptil 13 mm i diameter. Nytt for serien er runde profiler samt profiler med full radius og profiler for låseringer.

Økt ytelse og pålitelighet

MDT-systemet tilbyr en rekke indekserbare skjær, holdertyper, skjærebredder og sorter for utvendig, innvendig og aksiell maskinering. Det kan brukes i en rekke oppgaver som avstikking, dreiing, gjenging og profildreiing. MDT tilbyr god stabilitet takket være sin V-formete klamp på oversiden og sine V-formede spor på undersiden mot holderen.

150.10-produktserien er tiltenkt avstikking, og den består av skjær med bredder fra 1,4 til 6,35 mm. Korte ensidige HSS-blader og lange blader med skjærleie i begge ender. Tilbys med standard skaftdimensjoner og Seco-Capto. 150.10 er nå også tilgjengelig med Jetstream Tooling Duo for å optimalisere kjølevannstilførselen, noe som øker produktets ytelse og pålitelighet, melder Seco.

Bedre kvalitet og levetid

Mini Shaft håndterer maskinering av små boringer, som sporbearbeiding, dreiing, profilering eller gjenging. Den har en unik krysstagget kontaktflate mellom skjær og holder. Dette sikrer repeterbarheten, stabiliteten og gir god levetid på verktøyet. Innvendige gjennomgående kjølekanaler rettet mot skjæreggen gir bedre sponavgang, øker verktøyets levetid og forbedrer overflatekvaliteten, i følge produsenten.

For mer informasjon besøk: www.secotools.com