Vibrasjonsfri dreiing – digitalt tilkoblet

Med et nytt digitalt produktprogram, som gjør det mulig for produksjonsbedrifter å ta skritt mot digital bearbeiding og Industri 4.0, har Sandvik Coromant introdusert sensorer i sin serie med Silent Tools vibrasjonsdempede verktøyholdere.

Publisert

Disse digitale produktene inngår som en del av produktfamilien CoroPlus, en serie med digitale løsninger for verksteder som er ivrige etter å ta steget inn i den raskt voksende trenden innen digitalisering av industrien.

Reduserer «luftskjæring»

Blant en rekke forbedringer, har den nyeste Silent Tools-teknologien for innvendig dreiing ved lange overheng nå innebygd sensorer i verktøyene. Disse produktene som benevnes Silent Tools Plus, gjør at det er mulig å samle data fra bearbeidingsprosessen og sende informasjon til et «dashbord», hvor operatøren får et verdifullt innblikk i hva som skjer inne i de lange slanke komponentene, ofte bak lukkede dører. Eksempel på informasjon som blir operatøren til del, er om det er for mye vibrasjon, eller hvis overflatekvaliteten er i fare for å bli utenfor kvalitetskravet. Videre vil operatøren kunne redusere tiden maskinen går uten å skjære.

Økt produktivitet

- Kombinasjonen av CoroPlus «connectivity» og Silent Tools Plus, gjør dette til en løsning som setter standarden for fremtidens bearbeidingsløsninger. - Silent Tools Plus med innebygde sensorer støtter vår generelle CoroPlus-strategi, som gjør at kundene kan jobbe mer effektivt, sier Åke Axner, produktansvarlig for Silent Tools dreieverktøy hos Sandvik Coromant.

Eksempelvis kan Silent Tools Plus-vibrasjonsindikatoren på et tidlig stadium oppdage problemer med vibrasjoner som kan og vil påvirke bearbeiding. Når slike effekter oppdages på et tidlig tidspunkt, kan operatøren gjøre tiltak som stabiliserer prosessen. Konsekvensen er en mer stabil og effektiv prosess med forutsigbar kvalitet. Videre viser funksjonen «innstillingen av senterhøyden» posisjonen til skjærspiss, slik at verktøyet raskt og enkelt kan stilles inn i riktig posisjon. Resultatet er økt produktivitet og lengre levetid på verktøyet.

Flere fordeler

Produktfamilien Silent Tools fra Sandvik Coromant er designet for å kunne maskinere med lange overheng uten vibrasjoner. Teknologien for å oppnå det er utviklet over flere tiår. Opplevde fordeler sett fra bruker av disse produktene er flere; økt avvirkning og bedre overflatefinhet er to viktige effekter. Andre er mer forutsigbare prosesser og reduserte produksjonskostnader.

Silent Tools Plus inneholder også et nytt grensesnitt mellom verktøyet og skjærehodet. Wedge Lock, er et nytt hurtigkoblingssystem som gjør det enklere å skifte mellom forskjellige skjærehoder og som har en større repetisjonsnøyaktighet sammenlignet med andre systemer. Dette har vært et ønske fra markedet og det vil, ifølge produsenten, sikkert skape begeistring hos produsenter av fly- og olje- og gasskomponenter.

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com