Weland satser stort på Salvagnini

Weland AB, Smålandsstenar, investerer i en ny produksjonslinje fra Salvagnini for nærmere 30 millioner kroner.

Salvagnini S4 kan stanse/kappe emner opp til fire meter samt knekke paneler i P4Xe-3816, opp til en lengde av 3800 mm.
Salvagnini S4 kan stanse/kappe emner opp til fire meter samt knekke paneler i P4Xe-3816, opp til en lengde av 3800 mm.
Publisert Oppdatert

- Økt etterspørsel stiller høye krav til økt fleksibilitet, i kombinasjon med bedriftens høye målsetting, utvider vi vår produksjonskapasitet som underleverandør gjennom investering i en komplett produksjonslinje fra Salvagnini. Valget av Salvagnini er tuftet på en totalvurdering av de muligheter Salvagnini's anlegg gir, både når det gjelder fleksibilitet, teknologi, ekspertise og totaløkonomi, sier Björn Henriksson, fabrikksjef hos Weland AB, moderselskapet til Weland AS på Skedsmokorset.

Blander ulike detaljer

Det er den største linjen i sitt slag, S4 kan stanse/kappe emner opp til fire meter samt knekke paneler i P4Xe-3816, opp til en lengde av 3800 mm, noe som styrker oss ytterligere som underleverandør, mener Henriksson.

Anlegget har et lagersystem der ulike materialer/formater av plateemner lagres. Lagerdelen, som er direkte koplet til systemet, kan fore produksjonslinjen med enkelte plateemne for ekstremt produktordrestyrt fremstilling av platepaneler.

- Salvagnini har satset på automatisk generering av styreprogrammer og det gjelder for både detaljprogram, nestingprogram og produksjonsliste, som muliggjør at man kan blande sammen ulike detaljer i samme kjørning, noe som er en nødvendighet når man produserer små serier direkte mot det aktuelle behovet uttaler Henriksson.

Helautomatisk stykkproduksjon

I linje med lagerdelen er Salvagnini S4 stanse- og kappemaskin plassert. Den har med sitt unike "Multi" verktøyhode, der hvert verktøy kan aktiveres uten omstillingstid og som stanser ut det valgte emnet, samt i kombinasjon med den innebygde vinkelsaksen som klipper det til riktig format. Etter stansemaskinen finnes et stablingsbord samt en vendestasjon som ved behov vender plateemnet 180 grader.

Emnet mates deretter videre til P4Xe-3816 panelknekkemaskinen der det knekkes til ønsket panel.

P4 er utrustet med ABA, det er automatisk innstilling av knekkesegmentet og som muliggjør "Kit-produksjon" eller stykkproduksjon, uten verktøybytte (=0 sekunder).

P4 er også utstyrt med Salvagninis "Cut Option", som betyr at man effektivt kan produsere smalere profiler/panel og med "Cut Option", klippe løs detaljen, for så å fortsette knekkesyklusen til neste kapp.

- Veldig effektivt og da vi innså at vi har mange kappedetaljer får vi en meget kostnadseffektiv produksjon sammenliknet med det vanlige tempoet i gradesaks/kantpresse, fortsetter Björn Henriksson.

Automatisk produksjonsplanlegging

Når det ferdigknekte emnet kommer ut av knekkemaskinen tas det hånd om av operatøren, som stabler det ferdige panelet på pall.

Produksjonsprogrammeringen skjer automatisk gjennom innmating av produksjonslisten ved utmatingsstasjonen, som innebærer at all produksjonsplanlegging skjer direkte mot det aktuelle behovet.

For mer informasjon besøk: www.weland.se eller kontakt Salvagnini Scandinavia: [email protected]

P4 er utrustet med ABA, det er automatisk innstilling av knekkesegmentet og som muliggjør ""Kit-produksjon"" eller stykkproduksjon, uten verktøybytte (=0 sekunder).
P4 er utrustet med ABA, det er automatisk innstilling av knekkesegmentet og som muliggjør ""Kit-produksjon"" eller stykkproduksjon, uten verktøybytte (=0 sekunder).