23948sdkhjf

Han vant den norske finalen

Det var 26 år gamle Erling Rolstad fra Sør-Fron som vant den norske finalen av Young European Truck Driver.

Det var duket for en spennende landsfinale i Young European Truck Driver (YETD) på Trysil flyplass i dag.

Finalen gikk av stabelen i forbindelse med den internasjonale delen av Scania Winter, som arrangeres i Trysil disse dagene.

Dermed fikk fagjournalister fra fjerne land som blant annet Tyrkia, oppleve at våre unge sjåfører kjører ferdighetsfinale på snø, noe flere tydeligvis fant eksotisk.

De åtte finalistene kjørte to og to mot hverandre, og det ble derfor umiddelbart klart hvem som kvalifiserte seg videre i finalen.

Til slutt sto det to finalister igjen, 33 år gamle Stian Østby fra Kløfta, som har gått seirende ut av denne konkurransen tidligere, og 26 år gamle Erling Rolstad fra Sør-Fron.

Stian kjører til daglig tømmerbil, mens Erling kjører maskintransport.

Spennende finale

Det ble en meget spennende finale der de to finalistene kjempet side om side i hver sin lastebil, Scania R730 trekkvogner med semitrailere. Da alle manøvrene var gjennomført sto bare siste rest igjen. Rette opp settet og kjøre snuta på bilen så nærme en stolpe som mulig, uten å vippe den over ende, før man signaliserer med hornet at man er ferdig.

Da de begge hadde rettet opp, kjørte de side om side fram mot stolpen. Begge dro i hornet, men Stian dyttet til stolpen litt for hardt med det resultat at den deiset i bakken.

Dermed sto jubelen i taket inne i førerhytta til Erling. Han vant finalen og skal representere Norge i Europa-finalen som går av stabelen i Sverige utpå våren. Den som vinner den finalen stikker av med en gavesjekk verdt 800.000 kroner, som kan benyttes for å kjøpe ny Scania trekkvogn.

Vi gratulerer

Alle de åtte finalistene er jo vinnere all den tid de har kommet så langt som de har, men det ble altså Erling som «sto han av» og ble den store vinneren. Andreplassen gikk til Stian Østby, mens det var 29 år gamle Frank Gavlen fra Vennesla, som tok tredjeplassen. Gratulerer!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079